eur:
394.72
usd:
370.66
bux:
65398.23
2024. április 19. péntek Emma

Magyar válogatott - Bernd Storck változtatott

Bernd Storck szövetségi kapitány a szakmai stábjának meghatározó posztjaira főállású munkatársakat keresett, akik minden energiájukkal a csapat eredményességét segítik.

Új csapatorvos és videoelemző dolgozik a magyar labdarúgó-válogatott mellett.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának hétfői beszámolója szerint Bernd Storck szövetségi kapitány a szakmai stábjának meghatározó posztjaira főállású munkatársakat keresett, akik minden energiájukkal a csapat eredményességét segítik.

Az orvosi csapatban Pánics Gergely és Pák Péter helyett a Budapest Honvédtól érkező Szilas Ádám tevékenykedik főállású csapatorvosként. A Videoton FC-hez távozó videoelemző, Késedi Gábor munkakörét a német Daniel Stenz veszi át, aki korábban az észak-amerikai profiligában (MLS) szereplő Vancouver Whitecaps vezető elemzője és játékosmegfigyelője volt, hazájában pedig az 1. FC Köln és az Union Berlin csapatainál dolgozott. Munkáját a válogatottnál a Vasastól érkező Karpjuk Gábor segíti majd.

A korábbi NB I-es gólkirály, magyar válogatott Preisinger Sándor az U15-ös válogatott szövetségi edzője lett.

Storck kihirdette a légiós keretet

Budapest, 2016. augusztus 22., hétfő (MTI) - Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya hétfőn megnevezte azt a 14 külföldön játszó labdarúgót, akire számít a Feröer-szigetek elleni világbajnoki selejtezőn.

A szövetség honlapja kiemeli, hogy a névsorban szereplő légiósok közül csak Megyeri Balázs és Kalmár Zsolt nem volt tagja a nyári franciaországi Európa-bajnokságot megjárt magyar csapatnak.

"Nem szeretnék sokat változtatni a kereten, de azért vannak régi-új játékosok is az együttesben" - mondta Bernd Storck, aki elsősorban Kalmár Zsolt visszatérését emelte ki. "A többieket is folyamatosan figyelemmel kísérjük, mindenki jó munkát végez a klubjában, bízom benne, hogy a felkészülés végeztével jó állapotban várják az első vb-selejtezőt."

A magyar válogatottnál számításba vett, itthon játszó labdarúgók hétfőn kezdték meg ötnapos összetartásukat Telkiben.

A 2018-as oroszországi világbajnokság selejtezősorozatnak első fordulójában a magyar együttes szeptember 6-án lép pályára Feröer-szigetek vendégeként.

A magyar válogatott keret légiósai:

kapusok:

Gulácsi Péter (RB Leipzig, német), Megyeri Balázs (Greuther Fürth, német)

mezőnyjátékosok:

Bese Barnabás (Le Havre, francia), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda, egyesült arab emírségekbeli), Guzmics Richárd (Wisla Kraków, lengyel), Kádár Tamás (Lech Poznan, lengyel), Kalmár Zsolt (RB Leipzig, német), Kleinheisler László (Darmstadt, német), Nagy Ádám (Bologna, olasz), Németh Krisztián (al-Garafa, katari), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa, lengyel), Stieber Zoltán (Kaiserslautern, német), Priskin Tamás (Slovan Bratislava, szlovák), Szalai Ádám (Hoffenheim, német)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×