eur:
394.07
usd:
365.02
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Vereség a Davis Kupában

A szlovák páros három sima szettben legyőzte a magyarokat vasárnap a budapesti tenisz Davis Kupa-párharcban az euro-afrikai zóna I-es csoportjában, ezzel 3-0-ra nyert, a két utolsó egyes mérkőzést már nem játsszák le.

A eső miatt elmaradt szombati program után vasárnap 10 órára tűzték ki a párost a pesterzsébeti Europe Tennis Centerben (ETC), ám a csapadékos időjárás továbbra is próbára tette a szervezőket és a közönséget is. Végül csak 16 óra után sikerült elkezdeni a találkozót, de még ekkor is szemerkélő eső, hideg szél és 15 fok nehezítette a játékosok dolgát. A pályamunkások még közvetlenül a kezdés előtt is terítették a salakot, míg a magyar szövetség munkatársai ingyen osztogatták az esőköpenyeket a tribünön kucorgó szurkolóknak.

A vendégek alkalmazkodtak sikeresebben az őszies viszonyokhoz, Fucsovics Márton rögtön elvesztette az adogatását, majd 2:4-nél Gödry Levente is így tett, miközben a túloldalon a szlovákok legjobbja, Andrej Martin és a 34 éves Igor Zelenay is magabiztosan szervált. A játszma 29 perc alatt az ellenfélé lett, a folytatás viszont eleinte ígéretesebben alakult. A hazai duó brékelte Martint, 2:0-ra vezetett, ám ezután már nem tudott gémet nyerni a szettben: előbb Gödry, majd Fucsovics bukta el az adogatását, utóbbi ráadásul "semmire". A mintegy százfős kitartó közönséget csak az vigasztalhatta, hogy javultak a feltételek, elállt az eső és a száradó pályán élvezetes labdameneteknek is tapsolhatott.

A harmadik felvonás szlovák brékkel indult és onnantól már egyértelmű volt a vendégek sikere, a találkozó 1 óra 37 percig tartott.

Mivel a szombati nap kiesett a programból és a játékosoknak tovább kell utazniuk a jövő heti tornákra, a párharcnak pedig 0-3-nál már nem maradt tétje, a Fucsovics-Martin és a Nagy Péter-Jozef Kovalik egyéni összecsapást már nem játsszák le.

Kuhárszky Zoltán kapitány együttese ezt megelőzően 2013 áprilisában Luxemburgtól kapott ki a Davis Kupában.

A magyar és a szlovák csapat először találkozott a DK-ban. A szlovák csapat játszhat szeptemberben a 16 csapatos elitet felvonultató világcsoportba jutásért, ellenfele a világcsoport első körében alulmaradt egyik válogatott - Japán, Kazahsztán, Svájc, Lengyelország, Kanada, Németország, Ausztrália vagy Belgium - lesz.

A magyar válogatott legközelebb jövő márciusban lép pályára az I-es csoportban.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×