eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Így mentik meg a társak Vasbányai Henriket a repülőn

Már nem tart annyira a riói úttól Vasbányai Henrik. A KSI világbajnok kenusa a múlt hétvégén rendezett moszkvai Európa-bajnokságon Mike Róberttel bronzérmet szerzett 1000 párosban, és mint az InfoRádiónak elmondta, már csak bő egy hónap kemény munka választja el a hosszú repüléstől.

Az Európa-bajnokságról Vasbányai Henrik azt mondta: „ez volt a célunk, hogy dobogóra álljunk. Munkából mentünk, nem voltunk topon, összehoztunk egy szép bronzot, majdnem ezüstöt, maximálisan elégedettek vagyunk.”

A kenus a legjobb pillanatnak a célba érkezést említette, mint mondta, megnyugtató volt.

„A duisburgi Világkupa-verseny után maradt egy kis hiányérzetem, de most a tüske nyomtalanul eltűnt” - fogalmazott Vasbányai Henrik.

A versenyző nem sajnálja, hogy egyesben nem indult, mint mondta: „majd Rióban debütálok. Attila negyedik helye azt mutatja, hogy nem állunk rosszul, állok elébe.”

Az olimpiáig tartó felkészülési időszakról ennyit mondott: „munka, munka és munka.”

„Az egyes edzések hangsúlyosabbak, abból van több, heti három a páros, ez a bevált, itthon is jól mentem ezzel, remélem, kint is így lesz” - mondta Vasbányai Henrik.

A sportoló korábban nagyon félt a repüléstől, de mint megjegyezte, már jobb a helyzet.

„Van még egy kis félsz, de aki mellettem ül, segít; beszéltet, nem hagyja, hogy a repülésre figyeljek, egyre jobban bírom – tette hozzá Vasbányai Henrik.,

További interjúkat hallgathatnak meg a moszkvai Európa-bajnokság magyar főszereplőivel az InfoRádió Víztükör című műsorában szombaton délután fél hattól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 19:54
×
×
×
×