eur:
394.49
usd:
370.32
bux:
65237.58
2024. április 23. kedd Béla

Tóth Márton: sokuknak ez az utolsó esélye az olimpiára

A felkészülés alatt a játékosokat motiválja, hogy a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya hamarosan kihirdeti a riói olimpiára utazó keretét - mondta Tóth Márton, a nemzeti együttes játékosa. Hozzátette: a következő napokban kemény alapozás vár a csapatra.

Nyilvánvalóan nyomás, mert olimpiáról van szó, ami négyévente van. Nem leszünk négy év múlva fiatalabbak, úgyhogy sokaknak utolsó esélye az olimpiára. Lehet bizonyítani, jó pontokat szerezni. Ezt mindenki magában és a helyén kezeli, nincs olyan rivalizálás, ami a csapat eredményességének a rovására menne, pozitív dolog és ez a játékosok hozzáállásán is látszik” - fogalmazott Tóth Márton.

A férfi vízilabda-válogatott játékosa elmondta, az olimpiai keret kihirdetéséig komoly munka folyik.

A múlt héten sok mérkőzést játszottunk, hiányzik is az edzés. Elkezdtünk egy fizikai felkészülést, mini-alapozást. Nem tudom, meddig fog tartani, egy hétig biztos. Hosszú konditermi munkákban, illetve hosszú úszásokban mutatkozik meg, ma is négyezer métert úsztunk, úgyhogy elfáradt a vállunk” - tette hozzá Tóth Márton.

A vállakon az elvárás terhe is nyugszik, Tóth Márton egyetértett Varga Dániel csapatkapitány szavaival: csak úgy lehet hozzáállni, hogy olimpiai bajnokok szeretnének lenni.

Ezt a fizikai munkát el kell végezni, mert hosszú az olimpia, el lehet fogyni erőben. Nagyon fontos, hogy mentálisan is ott legyünk. Elhiggyük, hogy meg tudjuk nyerni, és nincs az az ellenfél, akit ne tudnánk egyszer legyőzni” - hangsúlyozta a válogatott játékos.

Az erőviszonyokról Tóth Márton azt mondta, ez az egyik legszorosabb mezőny. A csoportmérkőzéseknek is óriási jelentősége lesz, sok egy-két gólon fog múlni.

Utána, a negyeddöntőre kell a csúcsformát időzíteni, mert az határozza meg az olimpia eredményességét, hogy az első vagy a második négyben játszunk” - tette hozzá a vízilabda-válogatott játékos.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
A kamatdöntés döntheti el a forint sorsát

A kamatdöntés döntheti el a forint sorsát

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgathatják meg a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése lesz. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, de hétfőn egyelőre enyhe gyengüléssel indított. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×