eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán

Aranyeső Pontevedrában

Hét Európa-bajnoki érmet, valamint Pálfia Pannának köszönhetően az ifjúsági C-1 aranyát is bezsebelték a magyar versenyzők a pontevedrai maraton Európa-bajnokság első napján - számol be az eredményekről a kajakkenusport.hu.

A szakportál tájékoztatása szerint a magyar versenyzők kerültek reflektorfénybe a pontevedrai maraton Európa-bajnokság első napján. Ifjúsági és U23-as versenyzőink nyolc érmet lapátoltak össze, négy Európa-bajnoki versenyszámban hetet, valamint Pálfia Pannának köszönhetően a női C-1 aranyát is, amely a kis nevezői létszám miatt nem volt hivatalos Európa-bajnoki versenyszám.

Az U23-as női K-1-es versenyben Kiszli Vanda megvédte Európa-bajnoki címét, húsz másodperccel volt gyorsabb a második helyen záró Miskó Noéminél, valamint a harmadik helyen záró dán Emilie Rosenkildénél.

“Elég kemény verseny volt, szeles és a futószakaszok... Életem leghosszabb futószakai voltak” – mondta Kiszli Vanda, akinek a felkészülési időszakban egy betegség miatt egy hetet ki kellett hagynia.

Az ifjúsági lányok K-1-es versenyében is kettős magyar siker született: Nagy Viktória Fruzsina arany-, Balogh Zsófia ezüstérmes lett. A két lány már a 19 kilométeres versenyszám elején meglépett a mezőnytől, s nem is engedték ki a kezükből a vezetést.

Az ifjúsági fiúk K-1-es versenyében rendkívül kiélezett csatában nyert Bozsonyi Bálint, aki az utolsó métereken lépett meg a portugál Luis Ferreirától, valamint a német Nico Pauflertől.

“Nem gondoltam, hogy képes leszek megnyerni ezt a versenyt. Ez hatalmas meglepetés. Az utolsó körig vártam, ami rendkívül fontos volt. És a végén megcsináltam” – nyilatkozta az újdonsült Európa-bajnok. Ebben a számban a másik magyar, Vékássy Levente a nyolcadik helyen zárt.

Az ifjúsági fiúk C-1-es versenyében is felállhatott két magyar a dobogóra. Simon Sebestyén a második, Adolf Balázs a harmadik helyet szerezte meg a portugál Sergio Maciel mögött.

Pénteken még a fiatalok játsszák a főszerepet, a felnőtt mezőnynek szombaton bonyolítják az egyes, vasárnap pedig a páros futamokat. Ezen a hétvégén szállnak a tavaly szeptemberi győri világbajnokság után először vízre nemzetközi versenyen a felnőtt válogatott legjobbjai.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×