eur:
394.33
usd:
370.58
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Óriási feladat előtt áll a Szolnok

A Szolnok az elődöntőben folytathatja, az Eger pedig az ötödik helyért játszhat a férfi vízilabda Bajnokok Ligája margitszigeti hatos döntőjében. A főszereplők beszéltek a nyitó napról és a folytatásról is.

Varga Dénes, a Szolnok olimpiai bajnok vízilabdázója szerint magabiztos győzelmet arattak a Bajnokok Ligája Final Six csütörtöki negyeddöntőjében.

A jó kezdésnek köszönhetően zavarba hoztuk a Barcelonetát. Futottak az eredmény után és csak az utolsó negyedben kezdtek el olyan sokat kockáztatni, amivel gólokat találtak, de nem volt elég ez sem, mert higgadtak tudunk maradni és még gólt lőni” - értékelte az InfoRádiónak a 7-5-ös sikert a Szolnok olimpiai bajnok vízilabdázója.

Varga Dénes elmondta, nem érezte magát fáradtnak. A saját teljesítményét jónak értékelte, mint mondta: kicsit játszott volna többet, de nem bánja, hogy nem hajtotta ki magát.

Az ötméteressel kapcsolatban van hiányérzetem, de megtanultam elviselni, hogy kihagyom. A döntőben kihagytam kétszer, nincs ezzel semmi gond, kicsit túl sokat lőttem mostanában” - jegyezte meg a világbajnok.

Az Olimpiakosz elleni elődöntőről Varga Dénes azt mondta, a görög vízilabda más, mint a többi, ezért még inkább taktikai harcra számít, sok előnnyel és hátránnyal.

Kevés akciógól lesz, de ha lesz, az sokat fog érni az adott csapatnak” - fogalmazott a Szolnok olimpiai bajnok vízilabdázója.

Cseh Sándor, a bajnoki aranyérmes együttes vezetőedzője szerint a csapatának szívvel kell játszania pénteken este fél kilenctől a vízilabda Bajnokok Ligája Final Six elődöntőjében az Olimpiakosz ellen.

A Barceloneta ellen végig vezettünk két-három góllal, de lélektanilag nehéz volt, mert elvártuk magunktól, hogy bejussunk a négy közé. Azzal, hogy az Eger kiesett, mindenki ezt várta tőlünk, ez nem olyan egyszerű feladat” - hangsúlyozta a Szolnok vízilabdacsapatának vezetőedzője.

Cseh Sándor értékelésében kifejtette, az utolsó negyedben görcsössé vált a csapat játéka, néha nagyon akarták tartani az eredményt, de összességében elégedett.

Valószínű, el is fáradtunk egy kicsit, a spanyolok úgy játszottak, mint akiknek nincs vesztenivalójuk, mi pedig picikét türelmetlenek lettünk. A végén be lehetett volna adni egy-egy labdát, amit inkább ellőttünk. De így is csak az utolsó két percben jöttek fel két gólra, kiharcoltunk egy ötméterest, ha az bemegy, akkor négygólos, aránylag sima mérkőzés – ennél többet egy Barcelona ellen nem várhat” - emelte ki a vezetőedző.

Cseh Sándor az esti mérkőzésről szólva azt mondta, az Olimpiakosz egy nagyon jó csapat, jók az idegenlégiósaik.

A görög válogatottnak ez a gyengéje persze, ráadásul ők sokkal pihentebben érkeztek. Ritkán használom azt a kifejezést, hogy szívvel kell játszani, mert a profi sportban mindig nagy szívvel és hittel kell játszani, de úgy érzem, nagyon fel lesz adva a lecke a csapatnak, ha győzünk, az az akarat győzelme lesz” - mondta a szakvezető.

Az Eger 8-6-ra kikapott a horvát Jug Dubrovnik ellen a vízilabda Bajnokok Ligája Final Six első napján, így pénteken az ötödik helyért küzdhet a Barcelonetával. Az egri együttes vezetőedzője, Dabrowski Norbert az InfoRádiónak elmondta: a vereséget a fáradtság számlájára írja.

Három negyedien át két egyenrangú csapat játszott, nem lehetett eldönteni előre, hogy ki fog nyerni” - emelte ki az Eger vízilabdacsapatának vezetőedzője.

Dabrowski Norbert arról is beszélt, hogy kenyér és játék kell a nézőknek.

Mint mondta: „egy Final Six mérkőzésen elvárják a nézők, hogy nagy küzdelmet hozzon, néha nem is szép meg a jó játék dominál, hanem a küzdelem. Ebben mi egy picit jobban elfáradtunk, mint a Jug, ők pontosabbak voltak a végén, mint mi.”

A mérkőzés előtt az Eger vezetőedzője azt mondta, a gyors támadójátékot igyekeznek majd megfékezni, értékelése szerint mivel a horvátok nyolc gólt lőttek, ez jól sikerült.

Volt egy periódusa a mérkőzésnek, amikor a visszarendeződésben nem voltunk elég fegyelmezettek, ott adtunk nekik több lehetőséget, de aztán jól jöttünk ki belőle” - tette hozzá Dabrowski Norbert.

A vezetőedző szerint a mai vízilabdában egy 8:6-os eredménynél mind a két kapust dicsérni kell.

Ilyen szintű csapatoknál tíz gól alatt tartani az ellenfelet, az jó védekezésre utal, az pedig nincs kapusteljesítmény nélkül. Nem az volt a kérdés, hogy melyik csapat hagyott ki több helyzetet, hanem melyik kapus védett ki többet” - hangsúlyozta Dabrowski Norbert.

Az ötödik helyért vívott csatáról az Eger vízilabdacsapatának vezetőedzője azt mondta, a kevésbé csalódott csapat nyer, az, aki jobban fel tudja dolgozni ezt a kudarcot.

Remélem, hogy ezek mi leszünk, mert az a rettentő sok szurkoló, akik Egerből elkísért minket, elvárja és meg is érdemli, hogy az utolsó leheletünkig harcoljunk, ha az ötödik hely, akkor az ötödik hely” - zárta szavait a hevesiek szakvezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 18:04
×
×
×
×