eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Remekeltek a magyar úszók Londonban

Hosszú Katinka már két aranyéremnél jár, a magyar válogatott pedig ismét háromig jutott az úszó Európa-bajnokság második napján.

Élete első nagymedencés aranyérmét szerezte 200 háton Hosszú Katinka felnőtt világversenyen. A döntőben azonnal az élre állt, volt amikor egy teljes testhosszal vezetett, a hajrá előtt ukrán riválisa közelített, de az ötszörös világbajnok így is majdnem fél másodperccel nyert. Burián Kata negyedik lett, és teljesítette az olimpiai A szintet. Törös Károly tanítványa mindenképpen az Eb nagy magyar felfedezettje.

A férfiaknál 50 pillangón Cseh László ezüstérmes lett, ezzel kihozta a számból a maximumot. 200 vegyesen nem indult az elődöntőben, pedig a selejtezők összesítése alapján egyértelmű favoritja lett volna a folytatásnak.

A két női és két férfi versenyzőből álló úgynevezett vegyes vegyesváltók versenyében a Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn, Balog Gábor és Financsek Gábor bronzérmet nyert. Balog Gábor nem sokkal korábban 100 háton ötödik lett, pedig vírusos betegsége nem javult. A rangidős Financsek Gábor pedig 30 évesen nyerte élete első felnőtt Eb-érmét.

Az este programját a tavalyi eredmények alapján megítélt LEN Award-átadás koronázta meg: Hosszú Katinka és Cseh László most vehette át a 2015-ös év legjobb európai női és férfi úszójának járó szobrokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×