eur:
393.7
usd:
364.63
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Ősszel dönt az UEFA Platini utódjáról

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szeptemberben dönt arról, hogy ki legyen Michel Platini, az eltiltott, majd lemondott elnök utóda.

Az UEFA végrehajtó bizottságának szerdai, bázeli üléséről kiszivárgott hírek szerint a tagországok csak a franciaországi Európa-bajnokság után, szeptember közepén Athénban választják meg a szervezet új vezetőjét.

Platini május 9-én mondott le tisztségéről, miután a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) nem mentette fel őt, hanem csak hatról négy évre csökkentette eltiltását, melyet a nemzetközi szövetség (FIFA) szabott ki rá.

A 60 éves francia sportvezetőt azért tiltotta el eredetileg nyolc évre a FIFA, mert Joseph Blatter korábbi FIFA-elnök 2011 februárjában kétmillió svájci frankot adott neki. A svájci sportdiplomata utóbb értékének megfelelő kompenzációnak nevezte az összeget, amelyet - mint mondta - tanácsadóként kapott. Az UEFA-elnök, FIFA-alelnök Platini úgy kommentálta a kifizetést, hogy az a 1999 januárja és 2002 júniusa között elvégzett munkájáért járt neki, s késedelmesen kapta meg. Az együttműködésről ugyanakkor nem született írásos szerződés.

Platini és Blatter összeférhetetlenség és hűtlen kezelés miatt kapott nyolcéves eltiltást, amelyet fellebbezésük után hat évre csökkentettek.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×