INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Dárdai Pál elődje lett a Stuttgart edzője

InfoRádió / MTI
A holland Jos Luhukay lett a német élvonalból kieső VfB Stuttgart labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Az 52 éves szakvezető legutóbb a Hertha BSC-t irányította, de tavaly február elején menesztették, és a magyar válogatott akkori szövetségi kapitánya, Dárdai Pál került a helyére. Luhukay - aki kedden kétéves szerződést kötött a VfB Stuttgarttal - korábban a berlinieken kívül a Borussia Mönchengladbach és az FC Augsburg csapatával is feljutott a Bundesliga 2-ből az élvonalba.

"Jos Luhukay nagyon tapasztalt edző, aki már többször bizonyította sokoldalúságát. Ismeri a német labdarúgást, és már három csapatot feljuttatott a Bundesligába. Komoly kihívások előtt állunk a következő hetekben és hónapokban, de ő egyértelműen jelezte, hogy nálunk szeretne dolgozni" - mondta a klub részéről nyilatkozó Jochen Röttgermann marketing-igazgató.

A Stuttgart előző edzőjét, a november végén kinevezett Jürgen Kramny-t a kiesés miatt vasárnap menesztették. Távozása várható volt, hiszen a csapat 1977 óta szerepelt az első osztályban, a mostani szezont viszont az utolsó előtti (17.) helyen zárta, ezért még az osztályozóról is lemaradt.

A VfB elnöke, Bernd Wahler lemondott, Robin Dutt sportigazgató pedig közös megegyezéssel távozott.

A címlapról ajánljuk