eur:
389.52
usd:
363.11
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Cselgáncs Eb - A férfiak búcsúztak, a nők vigaszágon

A férfiegyüttes 5-0-s vereséget szenvedett a grúzoktól, ezzel kiesett, míg a nők 3-2-re kikaptak a lengyelektől, így vigaszágra kerültek a kazanyi cselgáncs Európa-bajnokság vasárnapi csapatversenyében.

A világversenyek immár hagyományossá vált zárófelvonásában öt versenyző alkot egy csapatot a férfiaknál 66, 73, 81, 90 és +90 kilogrammos kategóriában, míg a nőknél az 52, 57, 64, 70 és +70 kilós súlycsoportban. A férfiaknál ezúttal 16 válogatott nevezett, a nőknél viszont csak 7, így ott az első körben alulmaradók automatikusan a vigaszágra kerültek.

A magyar férficsapat első meccsén Zámbori Bence vazaarival kikapott az Európa-bajnok Vazsa Margvelasvilitől, majd Szabó Frigyes bő két percig állta a sarat az olimpiai bajnok - a londoni döntőben Ungvári Miklóst verő - Lasa Savdatuasvili ellen. A friss Eb-második rivális egy külső horogdobással vetett véget a küzdelemnek.

Krizsán Szabolcs ugyancsak vazaarival maradt alul Giorgi Papunasvilivel szemben, Vér Gábor pedig két vazaarival, azaz ipponnal kapott ki a háromszoros Eb-aranyérmes Varlam Lipartelianitól. A párharc utolsó meccsén az egyéni küzdelmekre nem nevezett Demeter Bendegúz a vb-harmadik, Európa-bajnok Adam Okruasvilivel akaszkodott össze, és egy leszorításból még kibújt, ám bő két perc elteltével riválisa kiemelte és eldobta őt, így ipponnal nyert.

A női együttesben - amely Karakas Hedvig visszalépése miatt csak négy emberrel állt ki - Szabó Katinka kezdett az U23-as Európa-bajnok Karolina Pienkowska ellen, és intésekkel nyert. A második csatát ellenfél hiányában automatikusan a lengyeleknek írták jóvá, majd a békéscsabai Szabó Franciska jukóval verte az Eb-harmadik Agata Ozdobát. Az előny nem sokáig tartott, a friss Eb-bronzérmes Gercsák Szabina ugyanis intésekkel kikapott attól a Katarzyna Klystől, akit hosszabbításos meccsen vert meg a pénteki negyeddöntőben. A párharc mindent eldöntő csatája aztán csak 20 másodpercig tartott: Katarzyna Furmanek fejenátforgatásos ippont dobott Szigetvári Mercédeszen, így a lengyelek 3-2-re győztek.

A vigaszágon a női csapat a horvátokkal csap majd össze a Tatnyefty Arénában.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×