eur:
390.8
usd:
365.13
bux:
68212.48
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Rosberg a világűrbe repül

A nemzetközi sajtó elsősorban Nico Rosbergnek, a Mercedes német pilótájának sikeréről, csapattársának, a címvédő Lewis Hamiltonnak a balszerencséjéről, valamint a Ferrarik teljesítményéről értekezett a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíj másnapján.

Németország:

Frankfurter Allgemeine Zeitung:

"Három futam, három győzelem: Nico Rosberg nem is álmodhatott volna jobb szezonkezdetről."

Bild:

"Csak győz és győz és győz. Minden Forma-1-es pilóta, aki az idény első három versenyén nyert, világbajnok is lett."

Süddeutsche Zeitung:

"Rosberg egy másik dimenzióban vezet, s most már a vb-cím esélyese."

Anglia:

Telegraph:

"Rosberg olyan, mint egy rakéta, amely a világűrbe repül."

Guardian:

"Hamilton továbbra sem kegyeltje Fortunának."

Olaszország:

Corriere dello Sport:

"A Ferrari nagyon gyors volt (...) és megbízható, mint egy páncélos. Nyilvánvaló ugyanakkor, hogy felesleges illúziókat kergetni a világbajnoki címről. Olyan könnyen és szórakoztatóan alakult a verseny Nico számára, mint amilyen fáradságosan és stresszesen Hamiltonnak."

Il Messaggero:

"Rosberg szárnyal, de a Ferrari a nyomában van. A Vörösök még nem tündökölnek teljes mértékben, a Csillag azonban változatlanul ragyog. Nico Rosbergnek a szokásos sétagalopp volt ez a futam, amely a Ferrarinak katasztrofális is lehetett volna, végül azonban mégis egészen jól alakult."

Spanyolország:

El País:

"Nico Rosberg számára minden szerencsésen alakul, Lewis Hamiltonnak viszont egyelőre rosszul megy."

El Mundo:

"Nico Rosberg az idei harmadik futamon aratott harmadik sikerével komoly előnyt épített fel a vb-pontversenyben. A kínai futam ugyanakkor megmutatta, hogy a Mercedes autói már nincsenek akkora technikai fölényben, mint az elmúlt években."

El Periódico:

"Felcserélődtek a szerepek a Mercedesnél: most Rosberg győz, Hamiltont pedig autójának műszaki problémái gyötrik."

Marca:

"Nico Rosberg átlépte saját határait. A statisztika szintén a német pilóta mellett áll: aki a vb első három futamán győz, az világbajnok is lesz."

Franciaország:

Le Parisien:

"A pole pozícióból rajtoló Rosberg végig uralta a versenyt, s mindenekelőtt a két Ferrari-pilóta első kanyarban történt ütközéséből profitált."

L'Express:

"Nyugodt vezetéssel és mindig a legjobb stratégiával - Rosbergnek már 75 pontja van, Hamiltonnak csak 39, de még hátravan 18 futam."

Ausztria:

Die Presse:

"Nico Rosberg félelmetes sikersorozata."

Der Standard:

"Rosberg megállíthatatlan."

Svájc:

Neue Zürcher Zeitung:

"Nico Rosberg, az új sorozatgyőztes."

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Herbert Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Fontos üzenetet kapott a magyar kormány a hitelminősítőtől

Fontos üzenetet kapott a magyar kormány a hitelminősítőtől

Magyarországnak hiteles költségvetési menetrendre van szüksége a jelenleg érvényben lévő adósbesorolásának alátámasztásához - nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek Gabriel Forss, az S&P Global Ratings elemzője. A hitelminősítő szerint a kormány által nemrég meghirdetett költségvetési csomag azt támasztja alá, hogy a kabinet komolyan veszi a fiskális helyzet megoldását és alapforgatókönyvükben azzal számolnak, hogy 2024 későbbi szakaszában egy hiteles konszolidációs csomagot jelent be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 12:47
×
×
×
×