eur:
393.74
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Michelisz harmadik a világbajnokságon

Bár nem sikerültek kimondottan jól a szlovákiai versenyei, Michelisz Norbert a fontos pontoknak köszönhetően feljött a világbajnokság harmadik helyére. A hátránya 25 pont csapattársa, Tiago Monteiro mögött.

Az első futamon Michelisz Norbert a hetedik helyről rajtolt, sokáig a nyolcadik helyen autózott, a verseny felénél megelőzte Bjork-öt a Volvóban, majd az utolsó körben megelőzte Yvan Müllert, és feljött a hatodik helyre. Ficza Ferenc a zengős autóval a 17-dik helyen autózott, ám két körrel a vége előtt kigyulladt alatta a Honda, és kiállni kényszerült. A versenyt Tiago Monteiro nyerte a gyári Hondával, miután megelőzte Mehdi Bennani Citroenét. A harmadik helyen Robert Huff ért célba a másik gyári Hondával, a negyedik Gabriele Tarquini a Ladával, az ötödik José-Maria Lopez a Citroennel. Michelisz Norbert hatodik, Yvan Muller hetedik helyen ért célba.

A második futamon Michelisz Norbert a negyedik helyről rajtolt, de visszacsúszott a hatodik pozícióba. A vonatozás végén aztán az utolsó körben már a harmadik helyért támadta a ladás Catsburg-öt, ám defektet kapott, és még egy helyet veszítve ötödikként intették le. Lopez nyert, Monteiro és Catsburg előtt. A futam után a Volvo versenyzőjét, Bjork-öt kizárták, mert az autójában túlságosan kitágult a levegőszűkítő, ezzel Michelisz Norbert nyert egy helyet, és negyedikként rangsorolták.

A világbajnokságot Monteiro vezeti 78 pontjával, a második Lopeznek 76 pontja van. Michelisz Norbert a harmadik helyről, és 52 ponttal várhatja a folytatást, megelőzve a 49 pontos Huff-ot és a 48 pontos Bennanit.

A túraautó-világbajnokság április 24-én a Hungaroringen folytatódik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×