eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Kiss László "levette a terhet a vállakról"

A Magyar Úszó Szövetség elnöke Triesztben tartózkodik, és nem kíván Kiss László csütörtöki lemondásáról véleményt mondani mindaddig, amíg nem beszélt vele, az ügy súlya pedig túlmutat egy telefonos egyeztetésen.

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke Triesztben tartózkodik a férfi vízilabdázók olimpiai selejtező-tornáján, ahol a több héttel korábban egyeztetett programnak megfelelően a FINA és a LEN vezetőivel több fontos, a két szövetséget érintő ügyben, valamint a jövő évi világbajnoksággal kapcsolatos kérdésekben születnek döntések.

Az elnök nem kíván Kiss László csütörtöki lemondásáról véleményt mondani mindaddig, amíg nem beszélt vele, az ügy súlya pedig túlmutat egy telefonos egyeztetésen - olvasható a Magyar Úszó Szövetség közleményében.

A Magyar Úszó Szövetség vezetősége és edzőbizottsága szerdai ülésein egyhangúan kiállt Kiss László mellett, még ha valamennyien megdöbbenéssel olvasták is az egykor történtek nyilvánosságra került részleteit. Bár a szavazás előtt érvek nem hangoztak el, mindkét testület állásfoglalásában meghatározó volt, hogy Kiss László csodálatos eredményekkel gazdagította a magyar sportot, örömet szerezve az egész országnak. Az úszósport vezetői és az edzőkollégák úgy ítélték meg, ki kell állniuk amellett az ember mellett, aki fél évszázadon keresztül a sportágat szolgálta.

Kiss László többségükkel megosztotta, hogy egykor egy koncepciós percben született meg ellene az ítélet, és ártatlanságát bizonyítani is fogja. A szövetség szeretne hitelt adni neki, ugyanakkor a kapitány a kialakult helyzetben levette a terhet a vállakról azzal, hogy csütörtökön lemondott: mindenekelőtt azért, hogy ezzel is segítse a sportág érdekeit, megteremtse a szükséges nyugalmat, hogy újfent a versenyzőkre, a feladatokra irányuljon a figyelem négy hónappal az olimpia, illetve alig több mint egy esztendővel a 2017. évi budapesti világbajnokság előtt - és hogy újfent jogos elismerésben részesüljenek mindazok, akik sokat tettek és tesznek a magyar úszósportért.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×