eur:
393.36
usd:
366.8
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Párizsban rajtol a francia-angol csata

Két arab tulajdonú gazdag klub csapata találkozik szerdán Párizsban a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, amikor a PSG vendége a Manchester City lesz.

A francia együttes 2011 óta katari befektetőjének köszönhetően emelkedett a legnagyobb sztárklubok közé, míg angol ellenfelét már nyolc éve pénzeli Manszúr sejk Abu-Dzabiból.

A hazai pálya előnyén túl mindenesetre inkább a Paris Saint-Germain mellett szól, hogy az együttes már márciusban megnyerte a francia bajnokságot, így teljes mértékben a BL-re összpontosíthat, míg a Manchester - amely jelenleg negyedik a Premier League tabelláján - javában a dobogós helyért küzd. A PSG ráadásul "angolszakértővé" válhatott az elmúlt időszakban, hiszen a 16 közé kerülésért egy másik szigetországi együttest, az angol bajnoki címvédő Chelsea-t búcsúztatta el a BL-től.

Az angol együttes francia középpályása, Samir Nasri úgy véli, hogy a Citynek kisebb az esélye a továbbjutásra. Nyilatkozata szerint a párizsi csapat a favoritja a párviadalnak.

"A PSG tapasztaltabb csapat nálunk" - jelentette ki a londoni Arsenal volt futballistája.

A City hatóerejét kétségtelenül gyengíti, hogy alapemberei közül - a csapatkapitány Vincent Kompanyn kívül - a szerdai meccsen valószínűleg nem léphet pályára a középpályás Yaya Touré és nem védhet a kapus Joe Hart sem. Ugyanakkor a PSG-nél sincs mindenki bevetésre kész állapotban, így hiányozni fog sérülés miatt a középpályás Marco Verratti, viszont a sokadik virágzását élő sztárcsatár, Zlatan Ibrahimovic mellett újfent rendelkezésre áll az irányításban és támadójátékban is jeleskedő Angel Di María.

A szerdai másik negyeddöntős párban, a Real Madrid és a Wolfsburg első meccsén már a németországi nyitányon előnyre tehet szert a spanyol királyi gárda, bár a Bundesliga erős középcsapatának számító, jelenleg nyolcadik házigazda meglepetéssel is szolgálhat. A madridiak nyilván jó hangulatban várják a BL-fellépést, miután a hétvégi El Clásicón, a spanyol bajnokság csúcsrangadóján a katalán fővárosban nyertek az FC Barcelona ellen 2-1-re, ezzel együtt a szívós, harcos stílusú, hatékony védekezésre képes Wolfsburg borsot törhet a vendégek orra alá. Külön ösztönzést adhat a hazaiaknak az a tény, hogy a klub történetében először juthatnak be a legjobb nyolc közé a BL-ben, ha sikerrel veszik a labdarúgás európai elitsorozatát eddig tíz alkalommal megnyerő madridiak jelentette akadályt.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×