eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

2013 óta nem volt ilyen nehéz helyzetben a Real Madrid a BL-ben

Meglepetéseket hozott a labdarúgó Bajnokok Ligája két, szerdai esti negyeddöntője. A Real Madrid szombaton legyőzte ugyan a Barcelonát idegenben az El Clásicón, de a Wolfsburggal nem bírt, a németek 2-0-ra nyertek. Párizsban 2-2-re végződött a PSG–Manchester City mérkőzés, Ibrahimovic büntetőt hibázott.

A franciáknál alig van francia... A PSG kezdőcsapata: Trapp – Aurier, Thiago Silva, David Luiz, Maxwell – Rabiot, Motta, Matuidi, Di María – Ibrahimovic, Cavani. Csak Rabiot és Matuidi francia.

A Man City kezdője: Hart – Sagna, Otamendi, Mangala, Clichy – Fernando, Fernandinho – Navas, David Silva, De Bruyne – Agüero. Az angoloknál nincsen angol mezőnyjátékos!

A Wolfsburg névsora: Benaglio –Vierinha, Naldo, Dante, R. Rodriguez – Guilavogui, Luiz Gustavo – Bruno Henrique, Arnold, Draxler – Schürrle. 

Real Madrid: Navas – Danilo, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo – Modric, Casemiro, Kroos – Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo. Ez a tizenegy kezdett az El Clásicón is. 

PÁRIZS: David Luiz az első percben sárga lapot kapott egy Kun Agüero elleni lökésért. 

WOLFSBURG. Cristiano Ronaldo bevette a hazaiak kapuját, igaz, lesről. 

PÁRIZS. A szerb játékvezető nem volt olyan szigorú, mint az első percben. Pedig nagyon úgy tűnt, hogy Mangala a tizenhatoson belül fellökte az egyedül kilépő Matuidit. 

PÁRIZS. Sagna és David Luiz lába ütközött az angolok tizenhatosán belül, a szerb játékvezető, Mazsics büntetőt ítélt. Ibrahimovic lövését Joe Hart kivédte. A svéd nagyon rosszul lőtte a labdát a jobb alsó sarok felé. 

WOLFSBURG. A Real Madrid nagyon erősen kezdett, de még nincs gól. 

WOLFSBURG. Már van, de nem az a csapat szerezte, amelyik uralta az első negyedórát. Casemiro szabálytalankodott Schürrlével a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Ricardo Rodriguez gólra váltotta. Wolfsburg–Real Madrid 1-0. 

PÁRIZS. Ibra egyedül kiugorhatott, Hart kijött elé, a svéd 20 méterről emelt, de a kapu fölé. 

Egy apró érdekesség: a négy csapatban összesen 15 brazil származású futballista lépett pályára. Egyetlen más nemzetet sem képviselnek ilyen sokan. (A tizenötből Thiago Motta olasz, Pepe portugál válogatott.)

WOLFSBURG. Óriási meglepetés, 2-0-ra vezet a német cspaat. Maximilan Arnold megelőzte Sergio Ramost és a kapuba passzolt. Wolfsburg–Real Madrid 2-0. 

PÁRIZS. Vezet a Manchester City! Egy kontra végén Kevin De Bruyne 12 méterről a PSG hálójába vágta a labdát. PSG–Manchester City 0-1. 

WOLFSBURG. Karim Benzema megsérült, Jesé állt a helyére. 

PÁRIZS. Kiegyenlített a PSG! Joe Hart kipasszolta a kirúgást Fernandónak, aki tovább akarta adni, ám Ibrahimovic belelépett, róla pedig a hálóba jutott a labda. PSG–Manchester City 1-1. 

Mindkét pályán vége az első félidőnek. Egyik helyszínen sem a papírforma szerint alakultak az események. 

PÁRIZS. Blaise Matuidi sárga lapot kapott. Ahogyan David Luiz, ő sem játszhat a jövő keddi visszavágón. 

WOLFSBURG. Egyelőre (?) a Real Madrid nem tud mit kezdeni a németek védelmével. 

PÁRIZS. Edinson Cavani bravúros fejese után Joe Hart csak kiütni tudta a labdát, az érkező Rabiot pedig a kapuba passzolt. PSG–Manchester City 2-1.

PÁRIZS Ibrahimovic fejese után a lécről pattant le a labda. 

PÁRIZS. A 72. percben, súlyos, védelmi hiba után, kiegyenlített a Manchester City. Fernandinho találta meg az utat a kapuba. PSG–Manchester City 2-2

WOLFSBURG. Továbbra is 2-0-ra vezet a német csapat. A Real Madrid legutóbb 2014 áprilisában, Dortmundban szenvedett kétgólos vereséget a BL-ben. Igaz, előtte 3-0-ra megnyerte az első meccset. 

PÁRIZS Véget ért a mérkőzés, a Man City döntetlent ért el, sőt két gólt szerzett idegenben, 2-2.

WOLFSBURG. A németek 2-0-ra nyertek. A Real Madrid az egyenes kieséses szakaszban 2013 tavaszán, a Borussia Dortmund ellen került legalább kétgólos hátrányba. Akkor az 1-4 után nyert 2-0-ra a Bernabéuban, de az nem volt elég a továbbjutáshoz. 

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×