eur:
393.87
usd:
365.11
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Egy újabb botlás sokba kerülhet a Barcelonának

A Real Madridtól elszenvedett bajnoki vereség után, azaz nem a legjobb előjelekkel várja a címvédő FC Barcelona labdarúgócsapata a nagy rivális Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő első, keddi mérkőzését.

A katalán együttes március közepéig imponáló magabiztossággal menetelt valamennyi fronton, a BL-ben könnyedén jutott a nyolc közé, a Primera Divisiónban pedig már szinte eldöntötte a bajnoki cím sorsát. Ugyanakkor az utóbbi hetekben kicsit visszavett a "tempóból" a gárda, amely számára nem csupán az lehet intő jel, hogy szombaton vezetésről bukta el 2-1-re az El Classicót, hanem az is, hogy két héttel korábban a Villarrealt 2-0-s vezetés után "engedte" pontot szerezni.

"A Real Madrid elleni mérkőzés már a múlt". - nyilatkozta Luis Enrique vezetőedző. - "Nem veszítettünk túl sok meccset a szezonban, ugyanakkor ezekből is lehet tanulni. Azt kell tovább csinálnunk, amiben jók vagyunk, s látnunk kell, hogy mely területeken javulhatunk."

Az Atlético Madrid második helyen áll a spanyol bajnokságban, hat ponttal lemaradva a Barca mögött, s egy önbizalom-növelő győzelem után készül a kedd esti barcelonai odavágóra. Diego Simeone tanítványai tőlük szokatlan módon valóságos gólparádét rendeztek szombaton a Real Betis ellen, melynek kapuját ötször vették be.

"Minden Barcelona elleni találkozó más" - nyilatkozta Simeone. - "A mi dolgunk az, hogy a lehető legjobban felkészüljünk azért, hogy elérjük a célunkat ellenük."

A két gárda a BL-ben eddig egyszer, a 2013/14-es szezon ugyanezen szakaszában csapott össze egymással, s akkor a madridi együttesnek sikerült búcsúztatnia jóval esélyesebb riválisát, majd meg sem állt a fináléig.

A keddi játéknap másik mérkőzése a barcelonainál jóval egyértelműbbnek tűnik, ugyanis a Bayern München fogadja a Benficát. A német bajnok - mely sorozatban ötödször juthat be a legjobb négy közé a BL-ben - az előző körben óriási csata végén, a visszavágón kétgólos hátrányból felállva, hosszabbításban jutott tovább a tavaly döntős Juventus ellen, míg a Benfica kettős győzelemmel búcsúztatta az orosz Zenitet.

Az esélyek egyértelműen a Josep Guardiola vezette Bayern mellett szólnak, mely kedden vélhetően arra törekszik majd, hogy már hazai pályán eldöntse a párharcot a jövő heti portugáliai visszavágó előtt.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×