eur:
395.05
usd:
366.06
bux:
65186.32
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Vízilabda: az elődöntőbe jutás riói kvótát ér

A franciák elleni vasárnapi mérkőzéssel kezdi meg szereplését a magyar férfi vízilabda-válogatott a trieszti olimpiai selejtezőn, ahol 12 csapat próbál élni az utolsó eséllyel, hogy ott lehessen a nyári ötkarikás játékokon.

Benedek Tibor szövetségi kapitány együttese akkor jut ki Rióba, ha az olaszországi kvalifikációs eseményen bejut a legjobb négy közé. Erre, az erőviszonyokat tekintve, jó esélye van, még akkor is, ha az utolsó pillanatban sérülés miatt kikerült a válogatottból az olimpiai bajnok center, Kis Gábor. A 13-as keretben három ötkarikás aranyérmes - Varga Dániel, Varga Dénes, Hosnyánszky Norbert - szerepel, s velük együtt - a kapus Nagy Viktor, továbbá Vámos Márton, Hárai Balázs, Szivós Márton, Decker Ádám és a Kis helyére került Bedő Krisztián személyében - kilenc vb-győztes kapott bizalmat a szakvezetőtől.

A trieszti tornán a januári, belgrádi Európa-bajnokságon bronzérmes magyar válogatott Franciaország, Kanada, Románia, Oroszország és Szlovákia legjobbjaival van egy csoportban. A két hatosból négy-négy csapat kerül be a negyeddöntőbe, s az ottani párharcok győztesei vívják ki a jogot a riói indulásra. Ha a Benedek-legénység első lesz kvartettjében, amire több mint jó az esélye, a másik hatos negyedik helyezettjével csap össze az elődöntőért, vagyis a jövő pénteki győzelem már olimpiai részvételt ér.

A 13 fős magyar keret:

Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda) - kapusok, Vámos Márton, Varga Dániel, Varga Dénes (Szolnoki Dózsa-Közgép), Hárai Balázs, Zalánki Gergő, Erdélyi Balázs, Hosnyánszky Norbert, Szivós Márton, Bedő Krisztián (ZF-Eger), Decker Ádám (A-Híd-OSC-Újbuda), Manhercz Krisztián (Contitech-Szeged-Diapolo) - mezőnyjátékosok

A trieszti torna csoportjai:

A csoport: Magyarország, Kanada, Oroszország, Franciaország, Románia, Szlovákia

B csoport: Olaszország, Kazahsztán, Dél-afrikai Köztársaság, Spanyolország, Németország, Hollandia

A magyar vonatkozású program:

április 3., vasárnap: Franciaország-Magyarország 15.10 ó

április 4., hétfő: Kanada-Magyarország 16.30

április 5., kedd: Magyarország-Románia 13.50

április 6., szerda: Oroszország-Magyarország 17.50

április 7., csütörtök: Magyarország-Szlovákia 15.10

április 8., péntek: negyeddöntő

április 9., szombat: elődöntő

április 10., vasárnap: helyosztók

A zárónapon, az utolsó meccset követően ejtik meg a riói olimpiai torna csoportsorsolását mind a férfiaknál, mind a nőknél. Utóbbiaknál a magyar csapat Eb-győzelmével már januárban megszerezte az ötkarikás kvótát.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×