eur:
395.14
usd:
370.78
bux:
65156.26
2024. április 19. péntek Emma

Döbbenetes: a Real Madrid nagyobb különbséggel is nyerhetett volna

A Real Madrid 2-1-re nyerte a Camp Nouban az El Clásicót, teljesen megérdemelten. Harminckilenc mérkőzés után ismét kikapott a Barcelona, elveszítette több mint egyéves hazai veretlenségét. Zinedine Zidane-é az első Madrid, amely akkor nyert a katalánok pályáján, amikor a Barcelona vezeti a táblázatot.

A Camp Nouban játsszák ma este 2016 első El Clásicóját. A Barcelona és a Real Madrid között tíz pont a különbség a tabellán, így a mostani találkozó inkább presztízscsata.

A Luis Enrique által irányított katalánok kezdőcsapata: Bravo – Daniel Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba – Busquets, Rakitic, Iniesta – Messi, Suárez, Neymar.

Zinedine Zidane az alábbi tizenegyet választotta a Real Madridnak: Navas – Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo – Kroos, Casemiro, Modric – Bale, Cristiano Ronaldo – Benzema.

A mérkőzésnek akad néhány apró „tétje”. Ilyen, hogy megszerzi-e Lionel Messi a pályafutása 500. gólját – ehhez egy hiányzik neki. Vagy éppen sikerül-e a 100. bajnoki gólt megszereznie a Real Madridnak a Camp Nouban?

A találkozó felvezetésének szomorú körítést adott a gyász. Az FC Barcelona a korábbi legendás játékosától és edzőjétől, Johan Cruyfftól búcsúzott. 

Kilencvenezer papírlapból formázták a Barcelona mezét, rajta Cruyff legendássá lett 14-es számával, valamint a katalán nyelvű, Köszönjük, Johan felirattal. A szurkolók helyükről felállva énekelték tiszteletére a Barcelona himnuszát. 

Egykori csapata különleges mezben játszik, rajta a Grácies Johan tisztelgés. A 22 játékos egyperces néma tiszteletadással kezdte a mérkőzést. 

Nyolcvanhat másodperc után alakult ki az első „tűz”, Busquets és Pepe rúgott össze. 

Suárez óriási lesről indult, majd még hasba is vágta Sergio Ramost. Labdája eljutott Neymarhoz, aki beadta, de középen az uruguayi nem találta el újra a labdát. 

Bale ígéretesen tört be a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, de labdája lelassult a bevetődő védőn. 

Barcelona-szabadrúgás a 18. percben, 27 méterről. Messi a kapu fölé lőtt.

Rakitic lövése után láttuk az első kapusbravúrt, Navas jobbra vetődve hárított. 

Sergio Ramos felrúgta Messit a tizenhatos vonala előtt. A játékvezető semmit sem ítélt. 

A másik oldalon előbb Cristiano Ronaldo, majd Gareth Bale a kapu felé. 

Az első félóra lezárásaként CR7 26 méterről, szabadrúgásból kapura lőtt, éppen úgy fölé, mint korábban Messi. 

Hosszú percek mezőnyjátéka után Daniel Alves lőtt a kapu fölé. A másik oldalon Karim Benzema ziccerben rosszul találta el a labdát. 

Vége az első félidőnek. Igazságos az eredmény, kiegyenlített a játék. 

Csere nélkül folytatódik a mérkőzés, maradtak a szereplők. 

Suárezt lebirkózta Sergio Ramos, örülhet, hogy megúszta a második sárgáját. A szabadrúgást Messi 26 méterről a kapu fölé rúgta. 

A meccs eddigi legszebb jelenete: Lionel Messi 16 méteres emelését Navas óriási repüléssel hatástalanította. 

Vezet a Barcelona! Gerard Piqué a szöglet után hét méterről a hálóba fejelte a labdát. Az 57. percben született. Barcelona–Real Madrid 1-0

Kiegyenlített a Real Madrid! A 62. percben Marcelo felhozta a labdát, Kroos a jobbösszekötő helyéről lőtt, a felpattanó labdát pedig Karim Benzema a védők közül, hat méterről beollózta. Barcelona–Real Madrid 1-1. Ez volt a Madrid 100. bajnoki gólja a Barca elleni idegenbeli mérkőzéseken, a katalán városban. 

Bale 17 méterről, túl könnyedén lőtt. Bravo védett. 

Cserélt a Barcelona, Arda Turan váltotta Ivan Rakiticot. 

Csatárt küldött be Zinedine Zidane. Benzema helyén Jesé a pályán. 

Messi emelése után Suárez veszélyesen lőtt, alig a jobb sarok mellé. 

Gareth Bale nyolc méterről a kapuba fejelte a labdát, a játékvezető nem adta meg, lökést látott. Tévedett, ez szabályos gól volt. 

Egy perccel később Ronaldo labdája a lécről kifelé pattant. 

Sergio Ramos megkapta a második sárga lapját, kiállt. Megérdemelte. 

Mégis megszerezte a Madrid a második gólt: Bale átívelése után Cristiano Ronaldo, kihasználva Daniel Alves hibáját, mellel megszelídítette a labdát, majd a hálóba lőtt. Barcelona–Real Madrid 1-2. 

Újabb madridi csere, Gareth Bale ment le, Lucas Vázquez kapott néhány percnyi játéklehetőséget. 

Vége, a Real Madrid 2-1-re nyert. 

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×