eur:
393.77
usd:
365.37
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

SEHA Liga - Hétméteresekkel döntős a Veszprém

Címe megvédéséért léphet pályára vasárnap az MVM Veszprém a kézilabda SEHA Liga varasdi négyes döntőjében, mivel a pénteki elődöntőben hétméteresekkel legyőzte a fehérorosz Meskov Bresztet.

Eredmény:

SEHA Liga, négyes döntő (Varasd), elődöntő:

MVM Veszprém-Meskov Breszt (fehérorosz) 20-20 (6-11) 4-1 - hétméteresekkel

Nehezen indult a találkozó a címvédőnek, a magyar bajnoknak közel nyolc percre volt szüksége az első gól megszerzéséhez (1-2). A folytatásban sem javult teljesítménye: a Bajnokok Ligájában nyolcaddöntőig jutó ellenfél 16 perc után öt góllal vezetett (2-7), és ezt az előnyét a szünetig tartani tudta (6-11).

A második játékrészben feljebb zárkózott a Veszprém, hét perccel a végső dudaszó előtt egy kettős emberelőnyt követően egy gól lett a különbség, és végül kevesebb mint egy perccel a rendes játékidő letelte előtt sikerült egyenlítenie (20-20).

Az idegek harcát a Veszprém bírta jobban: Momir Ilic, Gasper Marguc, Iváncsik Gergő és Mirsad Terzic nem hibázott, míg az ellenféltől ketten is a kapufát találták el, így 4-1-re a magyar együttes nyerte a büntetőket. Ezzel úgy jutott a fináléba, hogy az elődöntőben egyszer sem vezetett.

A Veszprém az előző idényben először indult a SEHA Ligában, és meg is nyerte a sorozatot. A másik ágon két, a Veszprémhez hasonlóan BL-negyeddöntős ütközik meg: a horvát PPD Zagreb és a macedón Vardar Szkopje. A BL Final Fourért a Veszprém a Szkopjéval csap majd össze a hó végén.

Később:

Vardar Szkopje (macedón)-PPD Zagreb (horvát) 20.30

A vasárnapi program:

a 3. helyért 16.30

döntő 19.00

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×