eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Érdi és Cholnoky is közel az olimpiai kvótához

Érdi Mária (Laser Radial) és a szörfös Cholnoky Sára is remekül szerepelt a vitorlázók utolsó európai kvalifikációs versenyének negyedik napján, Palma de Mallorcán, így a pénteki zárófutamok előtt nagyon közel kerültek az olimpiai szereplés kivívásához.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a korosztályos világ- és Európa-bajnok Érdi ismét kitűnően vitorlázott a Laser Radial hajóosztály legjobbjait felvonultató Arany csoportban. A csütörtöki első menetet a 15., míg a másodikat a hetedik helyen zárta, így a világbajnoki erősségű mezőnyben a hatodik helyen áll nyolc futam után.

Ebben a hajóosztályban két riói indulási jogot osztanak ki, s a még nem kvótások különversenyében Érdi nagy előnnyel vezet. A második portugál Sara Carmo 23 helyezési pontra van tőle, míg a harmadik - azaz már nem kvótás - svájci Maud Jayet hátránya 35, a negyedik spanyol Martina Reino Cachóé pedig 37 pont Érdihez képest.

Cholnoky Sára a szörfösök mezőnyének Ezüst csoportjában szerepel, miután kedden egy ponttal lemaradt a legjobbak közé jutásról, s ezzel a biztos riói kvótáról. A magyar versenyző a szerdai futamok után csütörtökön is jól teljesített, hetedik és harmadik helyen ért célba, s ezzel összetettben a csoport második helyére lépett előre. Az egyetlen riói kvótáért folytatott versengésben növelni tudta előnyét: legnagyobb riválisa, a svéd Fanny Baumann hat futam után nyolc pontra volt tőle, a csütörtöki nap végére azonban a különbség 19 pontra nőtt a két szörfös között.

A 47. Trofeo Princesa Sofia versenyen 68 ország több mint 800 hajója indult.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×