INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Varga Dénes: Mindenben fejlődnünk kell, hiszen nem nyertünk Belgrádban

Infostart / InfoRádió
A játék minden elemében kell fejlődnie a magyar válogatottnak a trieszti olimpiai kvalifikációs tornán - mondta Varga Dénes, a bajnoki döntőbe elsőként bekerült Szolnok játékosa. Az olimpiai bajnok az FTC ellen megnyert meccs után beszélt erről az InfoRádiónak.

"Eleinte abszolút az látszott, hogy mindkét csapat túl akart lenni a meccsen, aztán ahogy mi kicsit fitogtattuk az erőnket, a Fradinak elment a kedve. A lényeg az, hogy megtartottuk az előnyünket" - értékelte a mérkőzést Varga Dénes.

"Állandó győzelmi kényszerben vagyunk, a saját szempontunkból jónak értékelem a bajnokság eddigi részeit" - tette hozzá.

A válogatott szerdán indul Németországba edzőtáborba, a német csapattal folytatott edzésről az olimpiai bajnok vízilabdázó úgy fogalmazott: "segít abban, hogy az utolsó pillanatig figyelnünk kell, ha érvényesíteni akarjuk az akaratunkat, ők sohasem lazsálnak."

Triesztben a kvalifikáció a cél


"Mindenben fejlődnünk kell, az Európa-bajnokságon új taktikát vállaltunk föl, amely nem volt száz százalékig kidolgozott, csiszolni kell még, és mivel nem nyertünk Belgrádban, a játék minden elemében fejlődni kell" - hangsúlyozta Varga Dénes.

"Nem nagyon foglalkoztam azzal, mit számít, hogy hol végzünk, mit csinálunk, kvalifikáljunk és lezárhatjuk azt a szakaszt, amelynek olyan nagy feneket kerítettek és irány az olimpia" - jelentette ki.

Hanganyag: Dzsubák Tamás


A címlapról ajánljuk