INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Öttusa vk - Földházi Zsófia negyedik Rióban

InfoRádió / MTI
Földházi Zsófia a negyedik helyen végzett az öttusázók idei második világkupaversenyén, Rio de Janeiróban.

A körvívás - melynek során mindenki mindenkivel megmérkőzik a döntő résztvevői közül - az új olimpiai lebonyolításnak megfelelően már pénteken lezajlott, s szombaton csak a bónuszvívásra került sor. Földházi 15 asszót nyert pénteken, ehhez jött még bónuszpont, amivel 22. volt vívásban.

A 200 méteres úszásban azonban a harmadik legjobb időt érte el 2:11.56 perccel, így a két szám összesítésében a 14. helyen állt. Lovaglása közepesre sikeredett, 279 ponttal a 16 legjobb eredmény volt az övé, de a lövészetekkel megszakított 4x800 méteres futásnak így is tizennegyedikként vághatott neki. A kombinált számban 12:52.79 perccel a harmadik leggyorsabb volt, amivel a negyedik helyre zárkózott fel, s mindössze öt másodperccel maradt le a dobogóról.

Földházi Zsófia a február végi, kairói vk-versenyen is negyedik lett, így minden esélye megvan arra, hogy a nyár eleji világranglistáról olimpiai kvótához jusson majd.

Eredmények (a nemzetközi szövetség honlapjáról):
1. Claudia Cesarini (olasz) 1346
2. Lena Schöneborn (német) 1323
3. Donata Rimsaite (orosz) 1315
4. Földházi Zsófia 1310

Vasárnap a férfiak döntőjét rendezik meg, amelybe a magyarok közül a már olimpiai kvótás Kasza Róbert, valamint Marosi Ádám és Demeter Bence jutott be.

A címlapról ajánljuk