eur:
389.34
usd:
361.61
bux:
68034.28
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Remekeltek a magyar sportlövők

Péni István és Sidi Péter is nagyszerűen szerepelt az idei első, bangkoki sportlövő világkupa-verseny csütörtöki nyitónapján, melyen előbbi harmadik, utóbbi pedig negyedik lett a légpuskások között.

A 60 lövéses alapversenyben mindkét riói kvótás magyar kiemelkedően teljesített: a mindössze 19 éves Péni 630,8 körrel, junior Európa-csúccsal a második, míg Sidi 630,3 körrel a harmadik helyen végzett az 50 fős mezőnyben, így biztosan jutott be a legjobb nyolc közé.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a kieséses rendszerű fináléban a múlt heti győri 10 méteres Eb-n a juniorok között két aranyat és egy ezüstöt szerző Péni kiegyensúlyozottan szerepelt, végig az első háromban állt. A 18. lövést követően mindössze egy tizeddel volt a második helyen álló kínai Cao Ji-fej mögött, így harmadik lett.

Sidi a döntő elején némileg bizonytalankodott, az első hat sorozatban két kilencest is lőtt, ám ezt követően jól teljesített, s végül a 16. lövés után, 164,5 körös eredménnyel búcsúzott, azaz a negyedik helyen zárt.

A versenyt a világbajnoki címvédő kínai Jang Hao-zsan nyerte meg, aki az alapversenyben és a döntőben is elképesztő pontossággal célzott: a 60 lövést 632,2, míg a finálét 209,8 körös teljesítménnyel zárta.

A thaiföldi világkupa-versenyen Sidi és Péni is még a szombati kisöbű szabadpuska fekvő, illetve a keddi kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett számban szerepel majd. A vk harmadik magyarja, a szintén riói kvótás Szabián Norbert a fekvő számban lesz érdekelt.

Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×