eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Jótékonysági célokra ajánlja fel érmeit Aleksandar Sapic

Árverésre bocsátja érmeit, és az így befolyt összeget jótékonysági célra ajánlja fel Aleksandar Sapic, minden idők legjobb szerbiai vízilabdázója.

A Vecernje Novosti című szerbiai napilap pénteki beszámolója szerint a sportember bejelentette: a világversenyeken szerzett 24 érmét adja el, a pénzt pedig egy, a beteg gyerekek gyógyítását segítő alapítványnak továbbítja.

Az érdeklődők egy erre a célra létrehozott honlapon licitálhatnak a visszavonult Sapic 2005-ös világbajnokságon nyert aranyára, de akár az athéni olimpián szerzett ezüstjére vagy a Sydneyben és Pekingben kiérdemelt bronzaira is. Ezek mellett árverésre bocsátja további vb-érmeit, illetve Európa-bajnokságokon, a Világligában, a Világkupán, a LEN Kupában és a Bajnokok Ligájában szerzett medáljait.

A Blic című belgrádi napilap kiemelte, hogy Aleksandar Sapic az akció bejelentésekor úgy fogalmazott: az érmeinél csak a családja fontosabb, most mégis könnyen lemond a díjakról a rászoruló, beteg gyerekek érdekében.

Az érmek kikiáltási ára 3000 és 10 000 euró között mozog, a legtöbbet a sydneyi olimpián szerzett bronzéremért kell fizetni.

Aleksandar Sapic pályafutása során játszott a belgrádi Crvena Zvezdában és Partizanban, a vajdasági Óbecse csapatában, az olasz Camogliban és Savonában, valamint az orosz Sturmban is. 2005-ben a világ legjobb vízilabdázójává választották.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×