INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Vizes vb 2017 - 2-3 héten belül meglesz az új rendező

InfoRádió / MTI
A Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) ügyvezető igazgatója szerint 2-3 héten belül meglesz az új gazdája a 2017-es vizes világbajnokságnak, amelynek rendezési jogáról szerdán váratlanul lemondott a mexikói Guadalajara.

Cornel Marculescu az amerikai AP hírügynökségnek adott szombati nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy "több város" is ott van az ajánlkozók között, de nem nevesítette a jelentkezőket. Hozzátette, hogy tekintettel a helyzetre, a hagyományos pályázati procedúrától ezúttal eltekintenek, a két év múlva esedékes vb színhelyéről a FINA 24 fős végrehajtó bizottsága dönt.

Az elmúlt napokban a 2021-es házigazda Budapest neve is felmerült lehetséges beugróként a 2017-es világbajnokságra, de Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke, aki egyben a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) alelnöke, az MTI-nek azt mondta: több okból is nagyon meg kell fontolni, hogy a MÚSZ milyen javaslatot tesz a döntéshozóknak, hiszen ebben a kérdésben a kormánynak, a Magyar Olimpiai Bizottságnak, a legfelső sportvezetésnek kell a végső szót kimondania.

Gyárfás Tamás leszögezte, hogy semmiképpen sem kapkodná el a választ. Hozzáfűzte: mindenképpen igényt tartana a FINA ajánlatára, mert tudni kell, hogy milyen mértékű egyedi kedvezményt jelentene Budapest számára, ha felcserélnék a 2017-es junior- és a 2021-es felnőtt-világbajnokság időpontját.

A címlapról ajánljuk