INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Még nem lesznek komoly változtatások a Formula-1-ben

InfoRádió / MTI
Nem tudtak megegyezni a jövő évtől javasolt forradalminak nevezett változtatásokban a Forma-1-es csapatok a világbajnoki sorozat kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone-nal és a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA).

Az autosport szaklap szerdán írt arról, hogy a kedden Genfben rendezett tárgyaláson nem született egyezség a felek között, így a reformcsomagot leghamarabb 2017-től vezethetik majd be az autósport elitkategóriájában.

A javasolt változtatások közül kiemelendő a több mint ezer lóerős motorok, valamint a szélesebb gumiabroncsok alkalmazása, s az összességében agresszívabban működő versenyautók használata, az érintettek ugyanis ezektől az intézkedésektől várnák azt, hogy több néző érdeklődjön - a televíziók előtt és a pályákon is - a Forma-1 iránt.

Az autosport értesülései szerint a Red Bull és a McLaren istálló azt szerette volna, ha a módosítások már jövőre életbe lépnek, míg a többi csapat a 2017-es bevezetés mellett érvelt, elsősorban arra hivatkozva, hogy az ilyen változtatásokat alaposan ki kell dolgozni.

Az idei vb március 15-én, az Ausztrál Nagydíjjal kezdődik.

A címlapról ajánljuk