eur:
388.65
usd:
360.7
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Magyar-román közös rendezésű lesz a női kosárlabda Eb

Magyarország nem egyedül, hanem Romániával közösen rendezi meg a 2015-ös női kosárlabda Európa-bajnokságot.

Az európai szövetség (FIBA Europe) végreható bizottságának szlovéniai ülésén az a döntés született, hogy a magyar házigazdák kérésének engedve Románia csatlakozhat társrendezőként, az Eb-nek otthont adó városokat pedig később teszik közzé.

"Újdonság, hogy a 2015-ös Eb-n már húsz csapat szerepel majd, és a több helyszínnel több szurkolót tudunk bevonni, a határon túl várhatóan Temesváron és Nagyváradon lesznek meccsek" - nyilatkozta az MTI-nek hétfőn Sterbenz Tamás, a magyar szövetség főtitkára. "A románok kerestek meg bennünket, így szorosabb sportpolitikai együttműködés valósulhat meg a két ország között, és természetesen a költségek is jobban eloszlanak."

A FIBA Europe első alkalommal adta két országnak a rendezés jogát, s ez azt jelenti, hogy Magyarország és Románia válogatottjai rendezőként, selejtezők lejátszása nélkül indulhatnak a kontinensviadalon.

Magyarország tavaly december 18-án nyerte el az esemény rendezési jogát. Az eredeti tervek szerint a csoportmérkőzéseket Sopronban és Győrben, a középszakaszt Veszprémben és Szombathelyen, helyosztókat pedig Budapesten bonyolították volna le.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×