eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Olyan gólt még nem lőtt senki, mint Ibrahimovic az angoloknak

Zlatan Ibrahimovic volt a válogatottak utolsó nagy 2012-es mérkőzésnapjának a hőse. Négy gólt lőtt az angoloknak, ezek közül az egyik egy csodaszép ollózás volt.

A háromoroszlános válogatott messzire került régi fényétől, Roy Hodgson hat újoncot avatott, nem játszott a kulcsemberek közül Ashley Cole és Wayne Rooney sem. a 100. válogatottságát ünneplő Steven Gerrard is csak 74 percet kapott - de az angolok minden baja ellenére Ibrahimovic produkciója minden 1-től 10-ig értékelő osztályozókönyvben tízest érdemel. Olyan gólt lőtt, amilyet, aki látta nem fog elfelejteni, "örökre" emlegetni fogják, összekapcsolva a ténnyel: az új solnai stadion megnyitóján lőtte.


1988-ban Marco van Basten lőtt legutóbb mesterhármast az angolok ellen - négyes meg még nem volt. A 100. válogatottságát ünneplő Steven Gerrard azt mondta a mérkőzés után Ibráról: "Ez az ő estéje volt, bámulatosan játszott. Abszolút világklasszis teljesítményt nyújtott. A negyedik gól? Az volt az egyik legszebb, amelyet pályafutásom során láttam."

Érdekes, hogy Roy Hodgson a vereség ellenére sem volt elégedetlen, azt mondta, kár volt az utolsó negyedórában bekapott három gólért, de az újoncokkal felálló csapat nem vizsgázott rosszul.

A német és a holland válogatott gól nélküli döntetlenre végzett egymással Amszterdamban. Csalódást hozott a mérkőzés a semleges nézőknek, az Oranje meglepően védekező harcmodorban játszott, a németek az első félidőben eldönthették volna a mérkőzést, de nem tudtak gólt szerezni. Miként a másodikban sem, igaz akkor már a hollandok játszottak kisebb fölényben.

A franciák ellenben folytatták remeklésüket. Az Európa-bajnok spanyolok elleni idegenbeli vb-selejtezőn elért döntetlen után az ezüstérmes olaszokat pedig legyőzték Parmában. A Squadra Azzurra a mohikán frizurás El-Shaarawy góljával a 35. percben vezetést szerzett, de Mathieu Valbuena két perccel később kiegyenlített. A 67. percben Bafetimbi Gomis lőtte a találkozót eldöntő gólt. Az olaszok a 86. percben egyenlíthettek volna, de Emanuele Giaccherini tizenegy méteres lövése után a lécről kipattant a labda.

A magyarokkal azonos vb-selejtező-csoportban szereplő csapatok közül a hollandokról esett már szó. A törökök 1-1-es döntetlent játszottak a dánokkal, Bendtner büntetőből szerzett gólját a Budapesten is eredményes Mevlüt Erdinç egyenlítette ki. Az észtek kikaptak az Arab Emírségek válogatottjától, Andorra is alulmaradt az izlandiakkal szemben. A csoport tagjai közül a legjoban a románok szerepeltek, akik értékes győzelmet arattak a belgák ellen. Benteke vezető gólját a hazaiak közül Alexandru Maxim kiegyenlítette még az első félidőben, majd a temesvári születésű Gabriel Torje szerezte meg büntetőből a győztes gólt a 67. percben.

Grúzia-Egyiptom 0-0
Örményország-Litvánia 4-2
Oroszország-Egyesült Államok 2-2
Bulgária-Ukrajna 0-1
Csehország-Szlovákia 3-0
Ciprus-Finnország 0-3
Macedónia-Szlovénia 3-2
Andorra-Izland 0-2
Izrael-Fehéroroszország 1-2
Románia-Belgium 2-1
Törökország-Dánia 1-1
Luxemburg-Skócia 1-2
Ausztria-Elefántcsontpart 0-3
Hollandia-Németország 0-0
Svédország-Anglia 4-2
Lengyelország-Uruguay 1-3
Írország-Görögország 0-1
Olaszország-Franciaország 1-2
Gabon-Portugália 2-2
Arab Emírségek-Észtország 2-1
Algéria-Bosznia-Hercegovina 0-1
Tunézia-Svájc 1-2
Chile-Szerbia 1-3

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×