eur:
391.28
usd:
366.66
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

A Trükköst kell "kicseleznie" a magyar válogatottnak

A világranglista 26. helyezettje, a norvég válogatott szerpel ma este a Puskás Stadionban, az északiak ellen zárja Egervári Sándor együttese a 2012-es esztendőt.

Mindkét együttesnek lesznek hiányzói, a magyarok közül Gera Zoltán, Mészáros Norbert, Szakály Péter, Gyurcsó Ádám és Lipták Zoltán sem léphet pályára. A norvégok a 108-szoros válogatott John Arne Riise, valamint Alexander Tettey és a legjobb formában lévő csatár, Tarik Elyounoussi nélkül érkeztek.

A magyar szövetségi kapitány az utóbbi időben közvetlenül a mérkőzés előtt hozza nyilvánosságra a kezdő tizenegyet, ezért egyelőre csak várható névsort közölhetünk. Vélhetően minél kevesebb helyen igyekszik majd változtatni a legutóbbi két vb-selejtezőn sikerrel szerepelt csapaton, ugyanakkor a törökök ellen kezdőkhöz képest nyilvánvaló változás lesz Juhász Roland és Dzsudzsák Balázs visszatérése. A várható tizenegy: Bogdán - Vanczák, Juhász, Korcsmár, Kádár - Varga, Elek - Koman, Hajnal, Dzsudzsák - Szalai.

A magyar játékosok közül elsősorban Korcsmár Zsolt számára lesz különleges a mérkőzés, ő a norvég Brann profija. Koman Vladimir a 25. válogatottsága előtt áll. A kerettagok közül ha Király Gábor pályára lép, az örökranglista egyedüli harmadikjává lép elő. Juhász Roland előrelép a nyolcadik helyre, Bene Ferenc, Bálint László és Fenyvesi Máté mellé.

A norvégokat Egil Olsen, becenevén Drillo, azaz Trükkös vezeti. Az északi ország válogatottjának főnöke második kapitányi periódusát tölti a csapat élén, az elsőben a norvégok - a spanyolok kivételével - minden az akkori legszűkebb elitbe tartozó csapatot legyőztek a kilencvenes években. A brazilokat például kétszer is. Irányításával 1994-ben és 1998-ban is szerepelt a világbajnokságon a norvég válogatott. Érdekes, hogy Olsen nagyon bízik a kapusok szakértelmében: stábjában nem csak a kapusedző, Frode Grodås, hanem a másodedző, a szövetségi kapitány első számú segítője, Oly By Rise is válogatott kapus volt.

A norvég válogatott fiatal kerettel érkezett, heten a jövő évi U21-es Európa-bajnokság nyolcas döntőjébe jutott utánpótlás-válogatott tagjai is voltak. A fiatalok közül kiemelkedik Vegar Eggen Hedenstad (Freiburg), Markus Henriksen (AZ) és a Manchester United neveltje, Magnus Wolff Eikrem (Molde). Ketten még tizenévesek, de Valon Berisha és Håvard Nielsen is már a Red Bull Salzburg játékosa, mindketten rendszeresen játszanak az osztrák élvonalban.

A két csapatnak a mai lesz a 17. egymás elleni mérkőzése. A magyar válogatott eddig hét győzelmet aratott, s öt döntetlent játszott. A hazai mérleg 3 győzelem, 3 döntetlen, 1 vereség. Legutóbb 1981-ben, a spanyolországi Mundialra kijutást biztosító találkozón győzött a magyar csapat a norvégok ellen. Azóta nyolc mérkőzést vívott a két együttes, magyar győzelem nélkül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×