eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

A Szeged legyőzte a Veszprémet

A remek napot kifogó Pick Szeged biztosan, 31-24-re legyőzte a vendég címvédő MKB Veszprémet a férfi kézilabda NB I vasárnapi csúcsrangadóján, így kilenc forduló után már csak a Tisza-parti csapat százszázalékos a mezőnyben. A hazaiak kapusa, Mikler Roland húsz védéssel járult hozzá az értékes sikerhez.

Eredmény:
Pick Szeged - MKB Veszprém 31-24 (17-14)

gól: Larholm 8, Sulc 8, Pribanic 4, Ancsin 3, Blazevic 3, Vadkerti 2, Prodanovic 1, Balogh 1, Buday 1, illetve Nagy 7, Dzsamali 4, Császár 3, Sulic 3, Iváncsik T. 2, Terzic 2, Oneto 1, Ugalde 1, Gulyás 1

A következő idényben már csak egyetlen magyar csapat - mégpedig a bajnok - vehet részt a Bajnokok Ligájában (kivéve, ha a Veszprém vagy a Szeged megnyeri a BL mostani kiírását), így különösen fontos mindkét együttes számára, hogy megnyerje az alapszakaszt, és kedvező helyről várhassa a hazai bajnokság kieséses szakaszát. A két gárda nyolc forduló után százszázalékos volt.

Az elmúlt ötven év legjobb szegedi kézilabdázójának választott Nagy László először lépett pályára a Tisza-partján a nagy rivális Veszprém színeiben, és többek között a "Szíven szúrt város" felirattal fogadták a hazai szurkolók, majd a bemutatásnál, illetve góljainál hatalmas füttykoncertet is kapott.

Jól kapta el a rajtot a Szeged, még emberhátrány sem zavarta abban, hogy a 14. percre 9-5-re elhúzzon. Időt kértek a kapust is cserélő vendégek, valahogy meg kellett állítani a remekül célzó hazai átlövőket. De nem ment, és a 18. percben Antonio Carlos Ortega kényszerből még egyszer időt kért, mert már 12-6 volt az állás.

A taktikai csata folytatódott, mert két gyors veszprémi gól után Skaliczki László is magához kérte játékosait. Nagy is elkezdte ontani a gólokat, és hogy a játékosok között - szemben a szurkolókkal - nincs "haragszom rád", a veszprémi sztár bocsánatot kért Mikler kapustól, amikor a feje fölé vágta a labdát. Mindketten hétfőtől már a válogatottban szerepelnek, hiszen a Mocsai-csapatra két Eb-selejtező is vár a jövő héten.

Megkezdte a felzárkózást az MKB, és ehhez kellettek Fazekas védései is. A szünetre három gól maradt meg a Pick előnyéből.

A második félidő elején Prodanovic bokasérülést szenvedett, a szegedi jobbszélső nem tudta folytatni a játékot. Mikler parádés védéseivel erőt adott csapatának, és a Szeged komoly hátrányban tartotta a címvédőt. A 42. percben, 23-17-nél harmadszor is időt kért a Veszprém, ezután feljavult a védekezése, és az 50. percben 26-20-nál a megtorpanó hazaiak is próbálták rendezni a sorokat. Ez sikerült is, és ezzel nagyon fontos két pontot gyűjtött a Szeged, és ami különösen értékes: nagy gólkülönbségű sikert aratott. A Tisza-partiak utoljára 2005-ben nyertek ilyen simán a Veszprém ellen, akkor 31-21-re.

A Veszprém az elmúlt hetekben legyőzte a BL legutóbbi döntőjének két résztvevőjét, a német Kielt és a spanyol Atlético Madridot, most viszont fejet kellett hajtania a BL-ben szintén érdekelt legnagyobb hazai riválisa előtt.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 19:40
×
×
×
×