eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Újabb Fradi-siker a BL-ben

Harmadik mérkőzését is megnyerte a Ferencváros a női kézilabda Bajnokok Ligájában, így a vendég svéd Sävehof legyőzése után a csoportküzdelmek felénél százszázalékos mérleggel vezeti a csoportját.

Az 54. percig döntetlenre állt a szombati mérkőzés, a hajrát bírta jobban a magyar együttes.

Az FTC ezt megelőzően bravúros győzelmet aratott az orosz Dinamo Volgograd otthonában, majd egy hete a 2011-es BL-győztes Larvikot sikerült legyőznie - igaz, a hazai bajnokságban három napja pontot hagyott Dunaújvárosban -, most pedig az eddig pont nélküli Sävehof várt Elek Gábor vezetőedző együttesére.

Jól kezdett a hazai csapat, elhúzott 5-3-ra. Ezután - amikor hamar meg lehetett volna roppantani az ellenfelet - kimaradt egy hétméteres, a svédek pedig sorozatban háromszor voltak eredményesek, amire Elek időt kért. Újabb két bekapott gól után Szucsánszki hatperces gólcsendet tört meg, majd 9-7-es vezetésénél a Sävehof kért időt.

Lendületbe jött az FTC, Vérten sikeres ejtésével a 17. percben 9-9-re módosult az állás, és kisvártatva fordítani is sikerült. Nem törtek meg azonban a svédek, visszavették a vezetést, és a sokgólos első félidő végén ők vonulhattak el előnnyel pihenőre.

A szünet után gyorsan fordított a magyar csapat, de Tomori kiállítása alatt megint változott a helyzet, és újból rohanni kellett az eredmény után. Emberelőnyben a 44. percben sikerült utolérni, majd megelőzni a Sävehofot, de izgalmasnak ígérkezett a záró negyedóra, már csak azért is, mert Zácsik, az FTC egyik erőssége fájlalta a vállát.

Tíz perccel a vége előtt, 25-25-nél időt kért a svédek edzője, ennek nyomán ismét vezetéshez jutott az északi csapat, ezután viszont kettős emberhátrányba került. Elek próbálta rendezni a sorokat, együttese 27-26-ra átvette a vezetést. Szucsánszki jó megmozdulásaival 30-28-ra módosult az állás, pedig Tomorit megint kiküldték.

Az utolsó percben már nem volt hiba, de így is a vártnál nehezebben tartotta otthon a két pontot a Ferencváros.

A két csapat jövő vasárnap a Göteborg mellett fekvő Partillében újra megmérkőzik egymással.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×