eur:
395.68
usd:
372.06
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Genkben háromgólos vereséggel rajtolt a Videoton

A sérült Köteles Lászlót nélkülöző Genk otthonában 3-0-s vereséggel rajtolt a Videoton a labdarúgó Európa Liga csoportkörének csütörtöki nyitófordulójában.

A belga együttes Jelle Vossen találatával a 22. percben szerzett vezetést, majd Thomas Buffel a 78. percben növelte az előnyt, a végeredményt pedig Benjamin De Ceulaer állította be a 92. percben. A székesfehérváriak legutóbb a selejtező 2. fordulójának első mérkőzésén, a szlovák Slovan Bratislava vendégeként kaptak gólt az Európa Ligában, összesen 536 percig maradt érintetlen Mladen Bozsovics kapuja.

Az első perctől kezdve a Genk játszott mezőnyfölényben, de a magyar csapat szervezett és masszív védekezésének köszönhetően nagy gólhelyzeteket nem tudott kidolgozni. A játékrész derekán aztán egy beadásnál Brachi lemaradt Vossenről, s ezt rögtön góllal büntette a hazaiak csatára. A belga vezetés után sem változott a játék képe: többet volt a labda a hazaiaknál, ám mezőnyfölényük meddő volt, míg a gyors ellentámadásokra alapozó székesfehérváriak próbálkozásai szintén kevés veszélyt jelentettek.

A folytatásban megélénkült a játék, ennek eredményeként szinte kettészakadt a pálya, s felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Gyurcsó beállításával pedig a Videoton került fölénybe, többször beszorította ellenfelét és számos ígéretes támadást vezetett.

Igaz, a genki kontrák szintén góllal kecsegtettek, sőt, egy ilyen akció végén egy ízben csak a keresztléc mentett Bozsovics helyett. Az utolsó negyedórához közeledve alábbhagyott a magyar együttes lendülete, a Genk pedig egy újabb gyors ellentámadás végén betalált, ezzel eldöntötte az összecsapást, ráadásul a hosszabbításban a hazaiak a kegyelemdöfést is megadták.

A Videoton legközelebb október 4-én, a portugál Sporting Lisboát fogadja.

Európa Liga, G csoport, 1. forduló:
Genk (belga)-Videoton FC 3-0 (1-0)

Genk, 12 000 néző, v.: Laurent Duhamel (francia)
Genk: Van Hout - Koulibaly, Hamalainen, Simaeys, Fernández (Nadson, 77.) - Hyland, Gorius, Buffel - Joseph-Monrose (Plet, 81.), Vossen (Kumordzi, 86.), De Ceulaer
Videoton FC: Bozsovics - Brachi, Vinicius, Caneira, Stopira - Sándor, Mitrovic, Walter Lee, Tóth B. (Kovács I., 65.), Oliveira (Gyurcsó, 58.) - Torghelle (Nikolics, 73.)
Gólszerző: Vossen (22.), Buffel (78.), De Ceulaer (92.)
Sárga lap: Brachi (90.)

A csoport másik mérkőzésén: Sporting CP-Basel 0-0

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×