eur:
393.62
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Az ötödik helyért játszhat a pólóválogatott

Az ötödik helyért játszhat az ausztrálokat nehezen legyőző pólóválogatott.

Pénteken azért kellett nyernie a negyeddöntőben az olaszokkal szemben alulmaradt magyar csapatnak, hogy legalább az ötödik helyért játszhasson, bár így is legutóbb 1992-ben esett meg, hogy a magyar válogatott olimpián ne legyen ott az elődöntőben. Húsz éve Barcelonában a nemzeti együttes a mindenkori leggyengébb ötkarikás pólós szereplést jelentő hatodik helyen végzett.

Az ausztrálok persze nem ígérkeztek könnyű falatnak, még ha a nagyobb tudás a londonit megelőző három olimpián egyformán aranyérmes magyarok mellett szólt is, mert lelkesedésben, akaraterőben, harcosság dolgában mindig is roppant jól álltak a távoli kontinens pólósai.

A péntek esti mérkőzésen Madaras Norbert fölé pattintott lövése után, megúszásból az ausztrálok szereztek vezetést, de rögtön ez után maga a balkezes olimpiai bajnok egyenlített, majd Varga Dénes paskolta közelről a hálóba a labdát, hogy aztán Madaras kapufás góljával 3-1-re már Kemény Dénes alakulata álljon jóval jobban. Még a nyitó nyolc percben a csapatkapitány Biros Péter is betalált büntetőből, a túloldalról az amúgy Szegeden légióskodó Aaron Younger távoli bombával szépített (4-2).

Formás és eredményes ausztrál akciók vezették be a második negyedet (4-4), a magyarok támadójátéka ugyanakkor nélkülözte a hatékonyságot, több emberelőnyt is elrontottak Birosék. A rivális viszont - váratlan fordulatot adva a meccsnek - élt a fór kínálta lehetőséggel (4-5). Hosnyánszky Norbertben a méreg is munkált, amikor védhetetlen lövéssel egyenlített (5-5). Hat az öt ellen jöhettek az ausztrálok, és Nagy Viktor ezúttal is tehetetlennek bizonyult, akárcsak a másik oldalon kollégája Biros lövésével szemben (6-6).

A nagyszünet után, csaknem hatpercnyi kölcsönös eredménytelenséget követően Hosnyánszky lőtt gyorsan és pontosan (7-6), így magyar előnynél következhetett a befejező játékrész. Amelynek elején emberfórból egyenlítettek az ausztrálok, majd egy messziről leadott "surranó" is célt ért (7-8). Szűk három perc volt hátra, amikor - létszámfölénynél - Varga Dénes ívelt szépen a bal felső sarokba (8-8). Hasonló körülmények között esett egy gól a magyar kapuban, s egy - Biros révén - a másikban is (9-9). Hetven másodperccel a vége előtt Madaras pattintott háríthatatlanul az ellenfél kapujába (10-9), csakhogy az ausztrálok még kaptak egy emberelőnyt.

Az utolsó eséllyel viszont nem tudtak élni, így nyert a magyar csapat, s az ötödik helyért meccselhet a spanyolokkal vasárnap 12:40-től.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×