eur:
389.82
usd:
362.84
bux:
68086.12
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Több mint egy év után veszített bajnoki meccset a DVSC

Több mint egy év után kapott ki ismét bajnoki találkozón a DVSC. A Győr büntetőt hibázott, s ezzel elúszott a győzelme. A Fradi másodszor is döntetlent játszott.

438 nap után szenvedett bajnoki vereséget a DVSC-Teva, az előző idényben veretlenül menetelő együttes elvérzett e szezonbeli első idegenbeli ligamérkőzésén. (A Loki legutóbb 2011. május 22.én, otthon, a Haladástól kapott ki.) Kondás Elemér, gondolva a jövő heti, BATE Boriszov elleni kupamérkőzésre, minden kulcsjátékosát is pihentette, 14 olyan játékos játszott, aki a kupatalálkozón nem szerepelt. (Más felől: a BL-selejtezőn játszott 14 futballistából senki nem lépett pályára Kaposváron.) Ludánszki, Ferenczi és Szécsi személyében három újonc debütált, több mint két év után védett ismét Vukasin Polekszics.
A találkozó egyetlen gólja a 27. percben született, Zámbó szabadrúgásból lőtt a Debrecen kapujába. A játék képe alapján a Kaposvár megérdemelten győzte le - élvonalbeli története során Somogyban először - a DVSC-t.

A Győri ETO a második fordulóban a második büntetőjét hagyta ki. Debrecenben ezért nem kellett ponttal fizetni, a Haladás ellen igen. Az első félidőben a hazaiak irányították a játékot, sőt, a 27. percben Rok Kronaveter találatával, szabadrúgásból, meg is szerezték a vezetést (1-0). A második játékrészben a 19 éves Radó András találatával a Haladás kiegyenlített. Ennek ellenére a győriek nyerési esélyt szalasztottak el, mert a nem sokkal korábban pályára lépett Dudás Ádám tizenegyesét Rózsa Dániel lábbal hárította.

Forró hangulatú mérkőzésen második szezonbeli bajnokiján is döntetlent játszott a Ferencváros. A Pécs két forduló után még veretlen. Az első játékrész a hazaiak mezőnyfölényét hozta, de a fölény meddőnek bizonyult. A Ferencvárosban kiválóan védett Jova Levente kapus. A második játékrészben a zöld-fehérek Lantos Levente kiállítása után körülbelül egy félórát emberelőnyben játszottak. Fábián játékvezető nem sokkal később Supka Attilát is piros lappal büntette. A folytatásban a Pécs birtokolta többet a labdát, de a hajrában, Somalia révén, a Ferencváros hagyta ki a mérkőzés talán legnagyobb helyzetét.

OTP Bank Liga, 2. forduló:
Kaposvári Rákóczi - DVSC-Teva 1-0 (1-0)
Kaposvár, 3000 néző, v.: Vad II
Kaposvár: Hajdúch - Hegedűs (Kovács O., 46.), Bank, Zámbó - Okuka, Horváth T. (Pedro, 71.), Safaric, Balázs B., Pavlovic (Jánvári, 78.) - Oláh L., Vrucina
DVSC: Polekszics - Bernáth, Ludánszki, Oláh G. (Dombi, 71.), Szűcs - Kulcsár T., Lucas, Spitzmüller, Ferenczi J. - Csorba (Vinicius, 76.), S. Nikolic (Szécsi, 71.)
Gólszerző: Zámbó (27.)

Győri ETO FC-Haladás Sopron Bank 1-1 (1-0)
Győr, 2500 néző, v.: Solymosi
Győr: Sztevanovics - Svec, Lipták, Lang, Dinjar - Koltai (Dudás, 65.), Kamber, Kronaveter, Trajkovic, Andric (Varga R., 50.) - Strestik (Ahjupera, 54.)
Haladás: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Fehér Z., Tóth P. - Nagy D. (Andorka, 73.), Nagy G. (Horváth A., 84.), Iszlai, Radó, Halmosi - Kenesei (Rajos, 56.)
Gólszerzők: Kronaveter (27.), illetve Radó (55.)

PMFC-Matias - Ferencváros 0-0
Pécs, 4500 néző, V: Fábián
Pécs: Dibusz - Fodor, Lantos, Krejci, Zeljkovic - Horváth A. (Demjén, 62.), Akassou, Wittrédi, Uzoma (Nagy O., 67.) - Bajzát (Causic, 63.), Grumic
Ferencváros: Jova - Fülöp (Hakola, 69.), Grúz, Klein, Sváb - Józsi - Alempijevic, Cukic, Gyömbér, Somalia - Böde
Kiállítva: Lantos (60.)

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×