eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kétgólos vereséget szenvedett a női pólóválogatott

A magyar válogatott 13-11-es vereséget szenvedett a spanyol csapattól a londoni olimpia női vízilabdatornájának pénteki, harmadik fordulójában.

Magyar szempontból remekül indult a meccs, hiszen Bujka Barbara hamar betalált, majd az egyenlítést követően Drávucz Rita, a csapatkapitány módosította 2-1-re az állást. A folytatásban azonban fordítottak a spanyolok, s bár Bujka egalizált, a második negyedet a rivális kezdhette előnyben (4-3).

Felzárkózás helyett azonban dermesztő percek következtek: az ibériaiak 6-3-ra elhúztak. Antal Dóra révén indult a visszazárkózás, a triplázó Buja jóvoltából pedig már csak egyetlen találatnyi volt a különbség (6-5). Az egyenlítés azonban nem jött össze, a nagyszünetben a spanyolok 7-5-re vezettek.

A harmadik negyed is rosszul indult (8-5), ekkor azonban Antal Dóra alaposan beszállt a gólgyártásba, és az ő megoldásai nyomán lett 8-6, 9-7, majd 10-8 - "oda". Egygólnyira azonban nem tudott feljönni a magyar csapat, sőt a negyedik negyed elején megint hárommal léptek meg a spanyolok (11-8).

Ám még nem volt vége. Előbb Keszthelyi Rita bombázott kétszer is a rivális kapujába (11-9, 12-10), majd Czigány Dóra szépített az utolsó percben 12-11-re. Még maradt volna idő a döntetlenre is, de a magyar esély elszállt. A spanyolok az utolsó pillanatban még eredményesek voltak, ez azonban már nem osztott, nem szorzott, nyertek.

A magyar válogatott a negyeddöntőben a B jelű kvartett második helyezettjével, az orosz vagy ausztrál csapattal találkozik majd a vasárnapi negyeddöntőben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×