eur:
393.93
usd:
368.01
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Egy bronzérmes, s még még pontszerző - a londoni csütörtök összefoglalója

Cseh László bronzérmet nyert a férfi 200 méteres vegyesúszásban. Joó Abigél ötödik lett a cselgáncsozóknál, Bognár Richárd hatodik dupla trapban. A londoni csütörtök összefoglalója.

Cseh László 1:56.22-vel lett harmadik, Michael Phelps és Ryan Lochte mögött. Ami a nap többi magyarját illeti az uszodában: Takács Krisztián 12. lett az 50 méteres gyorsúszásban. Pulai Bence 14. a 100 méteres pillangóúszásban. Kapás Boglárka a hatodikként került a 800 m gyors pénteki fináléjába. A szám másik magyarja, Risztov Éva a 13. lett.

Cselgáncsban a 78 kg-os Joó Abigél az elődöntőbe jutásért vívott mérkőzése felénél, 2:30-cal a vége előtt egy vazaarival vezetett az amerikai világbajnok, Kayla Harrison ellen. Ami még fontosabb: abszolút uralta a mérkőzést. Egy földharcban azonban megsérült, óriási fájdalmakkal állt talpra. Harrison lerohanta, ipponnal megverte. Joó úgy döntött, nem adja fel, versenyez a vigaszágon. "Amikor megkérdezték, hogy kiállok-e, mondtam persze, hogy kiállok, pedig akkor még annyira fájt a lábam, hogy megmozdítani sem tudtam. Az orvos azt mondta, hogy a porc sérült, s ha küzdök, akkor se lesz rosszabb. Kaptam rá egy szép kötést, meg fájdalomcsillapítót. Más is küzdött már így, Karakas Hédinek is szét van szakadva a combja" - mondta. Aztán felment a tatamira, s ipponnal verte a a lengyel Daria Pogorzelecz. Utolsó mérkőzését a dzsúdós a világ- és Európa-bajnok francia Audrey Tcheumeo ellen vívta. Hősiesen, noha sérülése láthatólag akadályozta a dobásindításokban. Joó továbbra sem talált fogást a francián, aki viszont 1:18 perccel a vége előtt villámgyorsan eldobta őt, s ipponnal győzött. Joó első legyőzője, Harrison megnyerte az olimpiát.

A férfi kézilabda-válogatott 26-19-re kikapott a horvát csapattól. Az újabb győzelemmel a horvátok biztosan továbbjutottak a negyeddöntőbe, a magyarokra pedig még sorsdöntő meccs vár a spanyolok és főleg a szerbek ellen.

A könnyűsúlyú kétpárevezősök között érdekelt Hirling Zsolt, Varga Tamás kettős ötödik lett középdöntős futamában, így a B döntőben, azaz a 7-12. helyért folytathatja szereplését szombaton.

Az ökölvívó Harcsa Zoltán bejutott a negyeddöntőbe a 75 kg-os súlycsoportban, miután 16-7-es pontozással legyőzte a namíbiai Mujandje Kasutót. A 19 éves Harcsa a brazil Florentino Falcao ellen lép hétfőn a ringbe, s ha nyer, már biztosan érmes.

Bognár Richárd 182 koronggal a hatodik, azaz pontszerző helyen végzett férfi dupla trapban. A 45 éves sportlövő a magyar küldöttség legidősebb versenyzője. Bognár az alapversenyben 137 találatot ért el, s ezzel a hatodik helyen még éppen bekerült a fináléba. A 2010-es világbajnokságon ötödik, olimpiai újonc Bognár - aki mindössze hat éve kezdett foglalkozni komolyabban ezzel a számmal - 45 találatot ért el a fináléban, s ezzel, noha akadtak olyan szakaszai a finálénak, amelyekben akár az éremszerzésben is reménykedhettünk, végül a hatodik helyen végzett.

Szörfben Detre Diana hat futam után a 17. helyen áll. A csütörtöki ötödik részversenyen a 16., a következőn pedig a 14. helyen ért célba. Ezzel a 26 fős mezőnyben őrzi 17. helyét. A férfiaknál a hetedik helyen végzett Gádorfalvi Áron az ötödik futamban. A hatodikban a 21. helyen zárt, összesítésben pedig a 21. pozíciót foglalja el a 38 tagú mezőnyben.

Harmadik csoportmérkőzésén megszerezte első győzelmét a címvédő magyar vízilabda-válogatott. Kemény Dénes szövetségi kapitány együttese Romániánál bizonyult jobbnak 17-15-re. Az első két negyed szoros csatát hozott, utána már nem volt veszélyben a győzelem. A magyarok legközelebb, szombaton a házigazda britekkel találkoznak.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×