eur:
393.15
usd:
366.96
bux:
66537.27
2024. április 25. csütörtök Márk

Gyurta a második aranyérmes, Csonka az újabb pontszerző - a szerda összefoglalója

Megszületett Londonban a magyar küldöttség második aranyérme: Gyurta Dániel világcsúccsal győzött a 200 méteres mellúszásban. A nap másik magyar pontszerzője a sportlövészetben hatodik Csonka Zsófia. Ugyancsak kiválóan szerepelt Cseh László, aki a második legjobb idővel jutott döntőbe a 200 méteres vegyes úszásban.

Gyurta Dániel 2:07.28 perces világcsúccsal aranyérmet nyert 200 méteres mellúszásban, ezzel a kardozó Szilágyi Áron vasárnapi diadalát követően a magyar küldöttség második győzelmét aratta. Cseh László kiváló úszással, 1:56.74-gyel, Ryan Lochte mögött a második legjobb idővel jutott a 200 méteres vegyes úszás döntőjébe. A 200 méteres pillangóúszásban Jakabos Zsuzsanna a hetedik helyen végzett. Balog Gábor a 11., Bernek Péter a 12. lett a 200 méteres hátúszásban. Délelőtt 100 m gyorson Dara Eszter - noha 55.37-es egyéni csúcsot úszott - a 23., 200 mellen Sztankovics Anna (2:29.67) a 29., 200 vegyesen Verrasztó Dávid (2:04.53) a 35., a 4x200 méteres váltóban a Mutina Ágnes, Jakabos Zsuzsanna, Hosszú Katinka, Verrasztó Evelyn összetételű kvartett (7:54.58 p) a kilencedik helyen végzett.

Cselgáncsban Madarász Tamás négy percen keresztül kiválóan helyt állt az üzbég Dilson Csorijev ellen a 90 kg-os kategória nyolcaddöntőjében. Egyetlen pillanatra lankadt a figyelme, ipponnal kikapott, s így helyezetlenül zárt a londoni olimpián. Mészáros Anett is nyert mérkőzés nélkül búcsúzott. A 70 kg-os versenyző bírói döntéssel kikapott német Kerstin Thielétől.

Sportlövészetben Csonka Zsófia hatodikként jutott a sportpisztolyosok fináléjába. A döntőben az első öt kísérletéből 51,3 kört lőtt - ez remek eredmény volt. Egy hellyel előrébb lépett. A másodikban "csak" 50,6-ig jutott, de így is előre tudott lépni még egy helyet, a negyedik helyen állt a döntő felénél. Utána kicsit megremegett a keze, a harmadik szakaszban 48,4 kört ért el, ezzel visszacsúszott a hatodik helyre. Pozícióját megtartva végül 200 körrel zárta a döntőt, s 784 körrel a versenyt.

Gádorfalvi Áron nem tudta befejezni a harmadik futamot. A magyar versenyző a 17-20. helyen haladt, amikor eltörött a szörf árboca. A versenyzőt motorcsónakkal menteni kellett. A parton nyolc perc alatt sikerült felszerelni az új árbocot, így rajthoz tudott állni a következő futamban, ahol a 22. helyen ért célba. Ezzel négy futam után a 34. helyen áll. Detre Diána a hölgyek mezőnyében a harmadik futamban a 13., a negyedikben a 19. helyen végzett, összesítésben a 17. helyen várja a folytatást.

Vitorlázásban a bravúros harmadik helyen ért célba Berecz Zsombor a Laser hajóosztály hatodik futamában. A magyar hajós a csaknem egyórás futam során végig a harmadik helyen haladt a győztes horvát Tonci Stipanovic és a világbajnok ausztrál Tom Slingsby nyomában, s végül mindössze 46 mp-cel maradt le a másodiktól. Berecznek az ötödik futamban kevésbé ment jól, csak 34. lett a 49 fős mezőnyben. Összetettben a 22. helyen várhatja a folytatást.

Imre Géza 15-7-re kikapott a norvég Bartosz Piaseckitől, a későbbi ezüstérmestől a legjobb nyolc közé kerülésért, így kiesett a férfi párbajtőrözők egyéni versenyében. A 37 éves, 1996-ban, Atlantában bronzérmes, csapatban ötkarikás ezüstérmes és kétszeres világbajnok magyar vívó, a viadal hetedik kiemeltje a marokkói Abdelkarim el-Hauarit 15-8-ra verte meg bemutatkozó csörtéjében.

A magyar női vízilabda-válogatott egy góllal, 11-10-re legyőzte a vb-ezüstérmes kínaiakat. Merész András szövetségi kapitány értékelése: "Ebben a győzelemben benne voltak a két magyarországi felkészülési meccsünk tapasztalatai is, de a siker kulcsát a csapategységben kell keresni. Nagyon kellettek Gangl Edina védései és Szücs Gabi góljai is. Rosszul kezdtünk, de kimásztunk a gödörből, és hősies küzdelemben felülmúltuk a kínaiakat."

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×