eur:
387
usd:
356.26
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Hosszú átadja a helyét Verrasztónak?

Hosszú Katinka az ötödik helyen bejutott a 200 méteres vegyes úszás döntőjébe, Verrasztó Evelyn a kilencedik időt úszta, s ezzel lemaradt a fináléról. De könnyen elképzelhető, hogy végül kedd este mégis Verrasztó úszik majd Hosszú helyett.

Az ok a programütközés. Hosszú Katinka - szavai alapján ez vehető ki - nem tartja éremesélyesnek magát a rövidebbik vegyesúszó számban, a 200 méteres pillangón pedig mindenképpen indulni akar.

Utóbbiban kedd délelőtt tartják az előfutamot, este pedig az elődöntőt. Hosszú az utóbbiban jobb szereplésre számít, de a két nehéz futam sok lenne neki, lehet, hogy döntenie kell.

"A futam megnyerése volt a célom, ami végül is összejött. Úgy érzem, még maradt bennem - olvasható nyilatkozata a Nemzeti Sport internetes kiadásában. - Hogy ott leszek-e a döntőben, azt most még nem tudom megmondani. Beszélnem kell még erről az edzőmmel, Dave-vel, szerintem egy órán belül meghozzuk a döntést. Úgy készültem, hogy 2:10 lesz a vízválasztó, de aztán átgondoltam a dolgot, és arra jutottam, hogy ha döntős vagyok, akkor ott a helyem. Hiába nincs esélyem a győzelemre, nem vagyok érmes, és leszek csak nyolcadik, akkor is úsztam egy újabb döntőt. Viszont így, hogy Evelyn a kilencedik lett, nagy a kísértés arra is, hogy visszalépjek. A 200 pillangón mindenképpen elindulok."

A 200 vegyes döntőjét 21.43-kor ússzák kedden., a 200 pillangó elődöntője nem egészen egy órával korábban, 20.57-kor indul.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 16. 16:46
×
×
×
×