eur:
387.61
usd:
356.98
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Így töltenék meg az üres olimpiai szektorokat

Háromezer jegyet dobott piacra a londoni olimpia szervezőbizottsága, miközben vizsgálatot indított amiatt, hogy több sporteseményen is üresen tátonganak a székek.

Sok szurkoló maradt le az olimpiai jegyekről a játékok előtti nagy rohamban, és ők most különösen bosszúsak és csalódottak lehetnek, hiszen azt láthatják a tévében, hogy a korábban teltházasnak jelölt eseményeken is rengeteg az üres szék. Az úszóversenyek délelőtti programján, Wimbledonban és a tornászok selejtezőjén sem telt meg a lelátó, és nem csak egy-két hely maradt üresen.

A szervezőbizottság vizsgálatot indított az ügyben. Azt gyanítják, hogy a szponzoroknak és az akkreditált személyeknek szánt jegyeket nem használták fel, de ezt a feltételezést több cég is visszautasította. Megoldás lehet, hogy tanároknak, diákoknak és a fegyveres szervezetek szolgálaton kívüli tagjainak ajánlják fel azokat a helyeket, amelyeket fél órával a verseny kezdete előtt nem foglalnak el.

A szervezők a sportági szövetségekkel is egyeztettek a helyek átrendezéséről, így háromezer jegyet piacra dobtak néhány eseményre, és ezek gyorsan el is fogytak.

Az üres helyek ellenére a versenyeken rendre jó a hangulat, az asztaliteniszen, a cselgáncson és a víváson is szokatlanul harsány szurkolást lehet hallani. A magyar érdekeltségű eseményekre sok drukker látogat ki, Szilágyi Áron és Ungvári Miklós döntőjén is mindenfelé lehetett látni zászlókat, míg a kézilabdázók szinte hazai pályán érezhették magukat a dánok ellen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×