eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

A Milan támadni, Messi gólcsúcsot dönteni akar ma este a San Siróban

Massimiliano Allegri, az AC Milan vezetőedzője azt ígéri, támadni fog a csapata a Barcelona ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének mai mérkőzésén, a San Siróban. Szerinte szavaira garancia, hogy az övéi és a Barcelona két őszi meccse összesen kilenc gólt hozott. Allegrinek szerencséje is van: sérültjei közül Robinho és Maxi Lopez is játékra jelentkezett, bővítve a támadósorban a lehetőségek számát.

A Milan erős kerettel készül, noha kulcsemberei közül Thiago Silva és a szeptemberi találkozón az első percben gólt szerző Pato is sérült még. Felépült ellenben Alessandro Nesta, az AS Roma ellen már csereként pályára lépett Herceg (Prince), azaz Kevin Prince Boateng is.

A Milan támadójátékában nyilvánvalóan kulcsszerep jut majd Zlatan Ibrahimovicnak, az olasz keret egyik olyan tagjának, aki korábban a Barcelona futballistája volt. (A másik kettő: Gianluca Zambrotta és Maxi López. A korábban a katalánok mezét is viselő Mark van Bommel eltiltása miatt nem játszhat az első meccsen.)

A svéd már 23 gólt szerzett a szezonban, az 1982-ben világbajnoki címet nyert védő, Fulvio Collovati szerint pontosan azon a nívón játszik, mint Lionel Messi. (Ibra, szokásához híven, annyit mondott erről, hogy a legcsekélyebb mértékben sem érdeklik az ilyesfajta összehasonlítások.)

Noha korábban az olasz sajtóban téma volt, hogy a világ egyik legjobban fizetett futballistája a szezon után távozik, Ibrahimovic megnyugtatta a klub híveit, hogy még legalább két éven át, 2014-ig szeretne a Milanban maradni, hajlandó aláírni szerződése meghosszabbítását.

Allegri edző határozottan kizárta, hogy csapata az Inter receptjét követné a Barcelona ellen a két találkozón. 2010 tavaszán José Mourinho fekete-kékjei elsősorban a védekezésre fókuszálva ejtették ki 3-1es hazai győzelmük után idegenben csak 1-0-ra kikapva a Barcelonát. "Játékosaim stílusa kizárja az ilyesfajta játékot" - mondta Allegri.

A Barcelona a legerősebb tizenegyével állhat ki a balhátvéd Eric Abidal kivételével. Az argentin Mascherano játszik majd Piqué mellett középhátvédet, Puyol lesz az egyik szélsőhátvéd.

A katalánok a legutóbbi 12 mérkőzésükből 11-et megnyertek, minden sorozatot figyelembe véve. A Bayer Leverkusen ellen 10-2-es összesítéssel masíroztak végig a nyolcaddöntőn. Lionel Messi ötször is a németek kapujába talált a Camp Nouban, ő a mostani sorozat góllövőlistájának éllovasa is.

Tizenkét gólnál tart a BL-sorozatban, jó esélye van arra, hogy beállítsa José Altafini 1963-as BEK/BL-csúcsát, ami 14 gól. Arra is esélyes, hogy megdöntse a német Gerd Müller csúcsát, aki a hetvenes években három egymást követő BEK-széria, majd egy év "kihagyás" után egy újabb gólkirálya volt. Messi is volt már zsinórban háromszor BL-gólkirály, sorozatban négyszer első ő lehet először.

A Bajnokok Ligája szerdai mérkőzései

AC Milan-Barcelona
Digisport, 20.15

Olympique Marseille-Bayern München
Digisport Plus, 20.40, Sat 1, 20.15

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×