eur:
391.06
usd:
366.98
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Hármat rúgott a Madrid, de még tart a Levante csodája

Tovább tart a Levante csodája a spanyol labdarúgó-bajnokságban. Hetek óta nemcsak a meze hasonlít a kiscsapat a Barcelonáéra, de az eredménysora is. A piros-kékek sorozatban a hetedik mérkőzésüket nyerték meg, ezúttal a 94. percben szerzett góllal nyertek. A Real Madrid továbbra is nagyon eredményesen futballozik, Mourinho csapata kilenc bajnoki 31 gólt szerzett.

A gyenge formában lévő Villarreal csak nagyon rövid ideig tudta kétségessé tenni a Bernabéuban a mérkőzés kimenetelét. Karim Benzema a negyedik, Kaká a tízedik percben bevette Diego Lopez kapuját, s onnantól kezdve csak az volt kérdés, hány gólig jut a hazai csapat. "Csak" háromig, mert Angel Di Maria a 30. percben esett találata egyben a végeredményt állította be.

A Madrid legutóbb a 2007-2008-as idény a Racing elleni hazai meccse óta nem szerzett az első tíz percben két gólt is. Kaká most először játszotta végig az idényben a mérkőzést, Xabi Alonsót ellenben a szezonban először cserélte le Mourinho. A fehérek egyetlen bánata, hogy Cristiano Ronaldóval nem tudták megrúgatni madridi pályafutása 100. gólját, pedig nagyon akarták.

A Levante 3-2-re győzte le a Real Sociedadot. A baszkok vezetést szereztek Estrada révén a 3. percben, Nano és Valdo egy-egy találatával a Levante a második félidő elején fordított. A Real Sociedad - Inigo Martínez révén - a 87. percben döntetlenre kozmetikázta az állást, ám Rubén a 94. percben megszerezte a győztes gólt a Levanténak.

Primera División
9. forduló
Granada-Barcelona 0-1
Sevilla-Racing 2-2
Zaragoza-Valencia 0-1
Getafe-Osasuna 2-2
Levante-Real Sociedad 3-2
Rayo Vallecano-Málaga 2-0
Mallorca-Sporting 1-2
Real Madrid-Villarreal 3-0
Az élcsoport: 1. Levante 23, 2. Real Madrid 22, 3. Barcelona 21, 4. Valencia 18, 5. Sevilla 17

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×