eur:
404.17
usd:
373.78
bux:
74122.77
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Last minute akciók az angol futballban

Az átigazolási időszak határidejének közeledte felgyorsította az eseményeket az angol futballpiacon. Szerda éjfélig a nagy kluboknál is több játékos érkezett és távozott. A legaktívabb vevő, ahogyan arra számítani lehetett, az Arsenal volt.

Az Ágyúsok megszerezték a német válogatott védőt, Per Mertesackert, s a brazil balhátvédet, André Santost. E két átigazolást már a nap elején biztosra lehetett venni, az érdekeltek képviselői tulajdonképpen csak a papírmunkákat végezték már.

Ugyanakkor az Arsenalhoz szerződött Mikel Arteta, az Everton spanyol játékosa, aki 2005 óta Angliában játszik, de eddig ott még csak az Everton játékosa volt. Ugyancsak Wenger csapatát erősíti majd a jövőben az izraeli Josszi Benajun, akit eddigi klubja, a Chelsea kölcsönadott az Arsenalnak. (Az izraeli középpályás korábban Angliában a West Ham Unitedet és a Liverpoolt szolgálta.)

További változás az Arsenalnál Nicklas Bendtner távozása. Bár korábban arról is szó volt, hogy a dán csatár a Benficához megy, maradt Angliában, kölcsönjátékosként a Sunderlandben futballozik majd.

A Manchester City leszerződtette a Man United korábbi játékosát, Owen Hargreavest. A 42-szeres angol válogatott, 30 éves középpályás 2008 nyara óta mindössze négy bajnoki meccsen játszott gyakori sérülései miatt.

A Chelsea elengedte kölcsönbe Kakutát és Van Aanhaltot, valamint a már említett Benajunt, ellenben megszerezte a Liverpooltól a portugál Raul Meirelest - nyilvánvalóan a portugál edző, Andre Villas-Boas kezdeményezésére. Meireles és az edző rövid ideig dolgoztak már együtt a Portónál. A Kékek 12 millió eurót fizetnek a játékosért.

A Liverpool nem csak Raul Meirelest engedte el, hanem Ngogot, Joe Cole-t és Christian Poulsent is. A francia csatár a Boltonhoz, az egykori válogatott középpályás a francia Lille-hez, a dán védő pedig a francia élvonal újoncához, az Evianhoz igazolt.

A bajnokságot tragikusan kezdő Tottenham a változások mellett döntött: elengedte négy korábbi kulcsemberét, Jermaine Jenast, Alan Huttont, Peter Crouch-ot és Wilson Palaciost, megszerezte ellenben kölcsönbe a Man Citytől a tavasszal a Real Madridban szerepelt Emmanuel Adebayort és a West Hamtől Scott Parkert, akit néhány hónapja Angliában az Év játékosának választottak a sportújságírók.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Élőben az Aranylabda-gála, Párizsból

Élőben az Aranylabda-gála, Párizsból

Párizsban, a France Football díjátadó gáláján átadják az előző labdarúgóidény legkiválóbb szereplőinek a díjakat, különböző kategóriákban. A meghívottak már mind ott vannak a színházteremben, a képek egyikén sem bukkant fel Real Madrid-futballista, azaz a jelek arra mutatnak, a BL-címvédő beváltotta fenyegetését és bojkottálja a programot.

Vámosi Péter az F1-es szezon hajrájáról: még négyen nyerhetnek, de ez Verstappen és Norris között dől majd el

Négy versennyel – és további két sprintfutammal – a szezon zárása előtt megjósolhatatlan, hogy Max Verstappen vagy Lando Norris lesz-e a világbajnok – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője. A szakíró szerint még akár a Ferrari is reménykedhet a konstruktőri vb-címben, de nagyon meglepő számára, hogy az olasz istálló nem jelöli ki Charles Leclerc-t kedvezményezett pilótának Carlos Sainzcal szemben.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×