eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Most már biztos: idén nem lesz Bahreini Nagydíj

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szerdán hivatalosan bejelentette, hogy októberben sem tartják meg a márciusról elhalasztott Forma-1-es Bahreini Nagydíjat, a debütáló indiai futam pedig visszakerül az eredetileg tervezett október 30-i időpontra.

A FIA közleményében azt írta a Motorsport Világtanács tagjai egyhangúlag foglaltak állást amellett, hogy a bahreini GP-re az idén már ne kerüljön sor.

"Az indiai futamot október 30-án rendezik meg, a szezon pedig november 27-én, Brazíliában ér véget" - fogalmazott a FIA.

A bahreini szervezők múlt csütörtökön jelentették be, hogy a csapatok tiltakozását elfogadva, az idén már nem szeretnének Forma-1-es nagydíjat rendezni.

A szahíri verseny az idei szezon első GP-je lett volna márciusban, ám az országban uralkodó feszült politikai helyzet miatt elhalasztották. A FIA június 3-án azt közölte, hogy október 30-án pótolják a nagydíjat, az idén debütáló indiai verseny pedig erről az időpontról december 11-re kerül át.

A csapatok és a pilóták ezt követően jelezték, ebben az évben már nem szeretnének Bahreinbe utazni, s irreálisnak nevezték a módosított versenynaptárat, szerintük ugyanis túl későn fejeződött volna be a sorozat.

A 2011-es világbajnoki idényből még 12 futam van hátra.

Az idei Forma-1-es vb-sorozat még hátralévő állomásai:

Június 26: Európa Nagydíj, Valencia
Július 10: Brit Nagydíj, Silverstone
Július 24: Német Nagydíj, Nürburgring
Július 31: Magyar Nagydíj, Hungaroring
Augusztus 28: Belga Nagydíj, Spa-Francorchamps
Szeptember 11: Olasz Nagydíj, Monza
Szeptember 25: Szingapúri Nagydíj, Szingapúr
Október 9: Japán Nagydíj, Szuzuka
Október 16: Koreai Nagydíj, Jeongam
Október 30: Indiai Nagydíj, Újdelhi
November 13: Abu-Dzabi Nagydíj, Abu-Dzabi
November 27: Brazil Nagydíj, Sao Paulo

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nem tiltani, hanem tanítani kell az iskolában az AI-használatot

Nem tiltani, hanem tanítani kell az iskolában az AI-használatot

A mesterséges intelligencia korszakának hajnalán az egész oktatási rendszer célja és eszközrendszere megérett egy jelentősebb újragondolásra - mondta a Pénzcentrumnak adott interjújában Balogh Petya, a Cápák között angyalbefektetője. Mint mondta, manapság a sikeres karrierhez nem lexikális tudásra van szükség, hanem kreatív és hatékony problémamegoldásra, ezt viszont szerinte nem tanítják a magyar iskolákban. Az STRT Holding vezérigazgatójával arról is beszélgettünk, mennyire könnyű vagy nehéz 2024-ben fiatalnak, kezdő vállalkozónak lenni Magyarországon, és kiderült, az RTL Cápája mit gondol arról, hogy manapság egyre több az influencer-vállalkozó. Arról pedig már a május 9-i GEN Z Fest 2024-en fog beszélgetni, hogy szerinte bátorság vagy értelmetlen hősködés-e manapság fiatalon vállalkozni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×