eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Nem lesz hokiban álomdöntő az olimpián

Már a negyeddöntőben létrejöhet az előzetesen sokak által a fináléba várt két csapat, a kanadai és az orosz válogatott összecsapása a vancouveri téli olimpia férfi jégkorongtornáján, így az egyik együttes még érmet sem szerezhet a játékokon.

Az új lebonyolítási rend szerint a három csoport eredményeit összesítették, ez alapján pedig kialakult egy sorrend a 12 csapat között. A rangsor első négy helyezettje az amerikai, a svéd, az orosz és a finn csapat lett, s ezzel egyenesen a negyeddöntőbe kerültek, a többi együttesnek pedig mérkőznie kell a nyolc közé jutásért.

A negyeddöntőért az ötödik válogatott a 12-edikkel (E1-es mérkőzés), a hatodik a 11-edikkel (E2), a hetedik a tizedikkel (E3), míg a nyolcadik a kilencedikkel (E4) játszik. A nyolc között aztán az E1 győztese a negyedik kiemelt finn, az E2-é az orosz, az E3-és a svéd, az E4-é pedig az amerikai csapattal találkozik.

Mivel az amerikaiaktól vereséget szenvedett, Svájc ellen pedig csak büntetőkkel győztes kanadaiak csak a hatodikak a rangsorban, a 11. németek legyőzése esetén az oroszok ellen léphetnek majd jégre.

A csoportkör utáni rangsor:
---------------------------
1. Egyesült Államok
2. Svédország
3. Oroszország
4. Finnország
.................
5. Csehország
6. Kanada
7. Szlovákia
8. Svájc
9. Fehéroroszország
10. Norvégia
11. Németország
12. Lettország

A további program a negyeddöntőbe jutásért, kedd:

Csehország-Lettország
Kanada-Németország
Szlovákia-Norvégia
Svájc-Fehéroroszország

szerda:

Egyesült Államok-Svájc/Fehéroroszország
Svédország-Szlovákia/Norvégia
Oroszország-Kanada/Németország
Finnország-Csehország/Lettország

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×