eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Kanadai és német sikerek, Pljuscsenko az élen

Két aranyérmet is nyert Németország a vancouveri téli olimpia keddi versenynapján. Magyar sportolók ezúttal nem voltak érdekeltek. A kanadai jégkorong-válogatott fölényes sikerrel kezdett, míg a férfi műkorcsolyázóknál a címvédő és három év szünet után visszatért Jevgenyij Pljuscsenko vezet.

Két számban is német siker született a vancouveri téli olimpián: a szánkósoknál Tatjana Hüfner győzött, míg a 10 km-es üldözéses sílövészetet Magdalena Neuner nyerte meg. Ezzel a két aranyéremmel Németország ugrott az eddigi 21 téli olimpia összesített éremtáblázatának élére.

A házigazda kanadaiak örömére Maelle Ricker bizonyult a legjobbnak a női hódeszkások krossz számában, míg a favoritként emlegetett férfi jégkorong-válogatott 8-0-ás győzelemmel mutatkozott be Norvégia legjobbjai ellen. Jarome Iginla és Dany Heatley is duplázott.

A férfi biatlonosok 12,5 km-es üldözéses viadala után a svéd Björn Ferry nyakába akasztották a legfényesebb medált. Minden idők egyik legeredményesebb olimpikonja, a norvég Ole Einar Björndalen a 7. helyen végzett.

A férfiak hasonló száma után a női gyorskorcsolyázók 500 m-es küzdelmét is dél-koreai versenyző, Li Szang Hva nyerte.

Kedden a tervezett hat helyett csak öt éremosztásra került sor Vancouverben, mivel férfi alpesi sízők férfi szuperkombinációját az erős havazás miatt vasárnapra halasztották.

A címvédő és három év szünet után visszatért Jevgenyij Pljuscsenko áll az élen a férfi műkorcsolyázók rövid programja után. Az orosz sztár mögött a második helyen az amerikai Evan Lysacek, a harmadik a japán Takahasi Dajszuke áll a kűr előtt.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 18:00
×
×
×
×