Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Krakkói vereséggel búcsúzott a Pécs női kosárlabda csapata

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A MiZo Pécs 2010 az elrontott hajrá miatt kikapott Krakkóban szerdán a női kosárlabda Euroliga-nyolcaddöntő utolsó mérkőzésén, így 2-1-es összesítéssel búcsúzott a sorozattól.

A már hétfőn Krakkóba érkezett, kétszeres Euroliga-bronzérmes baranyaiak legjobbja, a kontinenssorozatban 14,5-ös pontátlaggal büszkélkedő Vajda Anna a kezdőötösben kapott helyet, ám a kezdés a lengyeleknek sikerült jobban. A hazai együttes 7-2-re ellépett, majd a magyarok felzárkóztak 11-10-re, és Vajda, illetve a pénteki meccsen 24 pontig, 11 lepattanóig és 10 gólpasszig jutott Iványi Dalma révén tartották magukat. A második negyedben tovább őrizték csekély előnyüket a házigazdák, mígnem Raksányi Krisztina triplájával a 17. percben a pécsiek átvették a vezetést (30-31). A félidőben 38-37 volt az állás.

Térfélcsere után kilenc ponttal elhúztak a lengyelek - akik eddigi négy szezonbéli találkozójukon háromszor megverték Füzy Ákos tanítványait -, ám Vajda fantasztikus dobóformájának köszönhetően a 30. percben ismét a vendégeknél volt az előny (48-49). Közben Iványi újfent begyűjtötte tizedik lepattanóját és gólpasszát is. A zárófelvonásban a Kraków 55-55-nél a cseh Katerina Zohnova révén produkált egy ötös sorozatot, a mecsekaljaiak mestere időkéréssel próbált úrrá lenni a helyzeten, ám a csapat már nem tudott újítani, és végül 12 pontos vereséggel búcsúzott.

A MiZo kiesése egyben azt jelenti, hogy a magyar klubok számára véget ért a nemzetközi kosáridény: az MKB-Euroleasing Sopron és a Szeviép-Szeged már a csoportkör után "elvérzett", a második vonalnak számító női Európa Kupában a SEAT Lami-Véd Győr a 16 között fejezte be szereplését. A férfiaknál egy magyar csapat sem indult kontinentális vetélkedésben.