eur:
387
usd:
356.34
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Gulácsi: Az olimpia egy szép cél

Liverpoolban is büszkék voltak arra, hogy a magyar junior labdarúgó-válogatott bronzérmes lett az egyiptomi világbajnokságon - mondta az InfoRádiónak Gulácsi Péter. A kapus kiemelte: ahhoz, hogy az angol sztárklubnál is több lehetőséghez jusson, ott is bizonyítani kell. Hozzátette: a felnőtt válogatott keretébe még korai lenne beválogatni a korosztályos nemzeti csapat játékosait, de rövid időn belül többen is beférhetnek a nagyválogatottba.

Klubcsapatánál, a Liverpoolnál hogyan fogadták a világbajnoki sikerét?

Pozitív visszajelzések érkeztek, többen is gratuláltak, és büszkék voltak a teljesítményünkre, hiszen hiába van kölcsönben Németh Krisztián és Simon András is, ők is Liverpool-játékosnak számítanak, rájuk is figyeltek.

Mennyivel került közelebb ahhoz, hogy Pepe Reina mögött második számú kapus legyen a Vörösöknél?


Ehhez még sokat kell tennem. A vb-bronz egy visszajelzés a Liverpool számára arról, hogy sorozatos tétmeccseken elfogadható, jó teljesítményt nyújtottam, de nem ebből fognak kiindulni. Ahhoz, hogy lehetőséghez jussak, elsősorban ott kell bizonyítani.

Mennyi esély van arra, hogy ismét kölcsönadják?

Talán ebben a korban a legfontosabb az állandó játéklehetőség, de 19 évesen felnőtt csapatban védeni nagyon nehéz, tehát teljesen más a helyzetem, mint egy mezőnyjátékosnak. Szeretnék majd én is kölcsönbe kerülni, ha ennek eljön az ideje, de a legjobb döntést a Liverpool tudja meghozni, a klubnál tudják, mi a legjobb a fejlődésem szempontjából.

Mekkora esélyt lát arra, hogy ez a magyar keret kivívja a 2012-es olimpián való részvételt?

Eddig is bizonyítottuk, hogy meghatározó csapat vagyunk. Mindegyik selejtező nehéz küzdelem, minél inkább a felnőtt kor felé közeledünk, annál nehezebb, de eddig is megmutattuk, hogy képesek vagyunk bravúrokra. Az U21-es Európa-bajnokság, majd az olimpia egy szép cél lehet.

Mikor férhet oda a nagyválogatott keretébe?

Még korai erről beszélni. A válogatottsághoz elengedhetetlen, hogy rendszeres játéklehetőséghez jussak, de vannak még a sorban előttem olyanok, akik már bizonyítottak. Bízom abban, hogy az U20-as csapatból minél többen odakerülnek a nagyválogatotthoz.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 16. 16:46
×
×
×
×