eur:
387.02
usd:
356.44
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

"Kifizetődött Jenson Button hűsége"

Jenson Button azzal nyerte meg a világbajnoki címet, hogy legnagyobb riválisai nem tudták ledolgozni hátrányukat vele szemben - mondta az InfoRádiónak az A5.hu portál Formula-1-es rovatának vezetője. Farkas Péter szerint az angol pilóta sikeréhez kiegyensúlyozott teljesítmény is kellett.

A szezon első felében nyerte meg a világbajnokságot Jenson Button: az angol az első hét futamból hatot megnyert, 61 pontot gyűjtött, azóta viszont összesen csak 28-at - emlékeztetett az InfoRádió által megkérdezett Formula-1-es szakíró.

Farkas Péter hozzátette: a legutóbbi hat versenyen már korántsem a korábban legyőzhetetlennek tűnő Brawn-Mercedes, hanem a McLaren-Mercedes és a Ferrari dominált, a tavalyi világbajnok Lewis Hamilton 40, Kimi Räikkönen pedig 38 pontot szerzett, a világbajnoki esélyesek pedig ehhez csak asszisztálni tudtak.

Idén a gyors fejlesztések és a szezon előtt bevezetett változtatások hatására teljesen kiszámíthatatlanná váltak az erőviszonyok, Button pedig azzal nyert, hogy bár az utóbbi versenyeken nem tudott sok pontot szerezni, riválisai sem voltak erre képesek - magyarázta az A5.hu portál Formula-1-es rovatának vezetője.

Farkas Péter elmondta: sokan emlegették, hogy az angol a szezon második felében túlságosan óvatos volt, nem kockáztatott, igyekezett biztosra menni, ő azonban ezt tagadja. Igaz viszont, hogy júniusi, törökországi győzelme óta csupán egyszer, Monzában tudott dobogóra állni.

A szakíró szerint Jenson Button pályafutása leginkább Mika Häkkinenéhez hasonlítható: a finn első nagydíját élete 96. F1-es futamán nyerte, az angolnak pedig még ennél is több, 113 versenyen kellett elindulnia, míg végre győzni tudott. Az újdonsült világbajnok diadala abból a szempontból is különleges, hogy soha olyan versenyző nem tudott még győzni a pilóták pontversenyében, akinek ilyen hosszú ideig kellett várnia arra, hogy az első helyen intse le a kockás zászló - jegyezte meg Farkas Péter.

Button hűsége végül is kifizetődött: összesen hét szezont töltött el a Brawn GP-nél, illetve a csapat két jogelődjénél, a British American Racingnél és a Hondánál - fűzte hozzá az A5.hu portál Formula-1-es rovatának vezetője.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 16. 16:46
×
×
×
×