eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Erdei: "Nem volt más választásom"

Nem volt más választásom - mondta Erdei Zsolt az InfoRádiónak adott interjúban, miután biztossá vált, hogy egy súlycsoporttal feljebb lép, és megküzd a Boksz Világtanács (WBC) világbajnokával, az olasz Giacobbe Fragomenivel. A magyar ökölvívó ezzel a lépéssel a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoki övét elveszíti.

Kénytelen egy súlycsoporttal feljebb lépni Erdei Zsolt, mivel néhány nappal ezelőtt az IBF félnehézsúlyú világbajnoka, az amerikai Tevoris Cloud lemondta a november 21-re tervezett címegyesítő mérkőzést, a kieli profi gálát közvetítő televíziós társaság viszont mindenképpen komoly mérkőzést akart.

"Az én súlyomban már nem találtak olyat, aki szabad lett volna, az Universum pedig úgy gondolta, kipróbálhatnám magam a cirkálósúlyban" - mondta a bokszoló az InfoRádiónak adott interjúban.


"Azt láttam, hogy nincs sok választásom. Nem azért bokszolok, mert erre vágyom, hanem mert igazából nincs más lehetőségem" - magyarázta a sportoló.

Erdei Zsolt kiemelte: óriási kihívást és egyben hatalmas motivációt jelent számára a nagy ütőerejű és nála bő tíz kilóval nehezebb Fragomenivel megküzdeni. A 40 éves olasz stílusa ráadásul rendkívül offenzív - tette hozzá.

A magyar bokszoló megjegyezte: nagy lesz rajta a nyomás, és kérdés, hogy képes lesz-e kihasználni a gyorsaságát, a lábmunkáját, és elég lesz-e a kondíciója. "Edzésen bokszoltam már nehezebb emberekkel, mérkőzésen azonban még nem találkoztam ilyen ellenféllel" - jegyezte meg Erdei Zsolt, aki arról is beszélt, hogy a visszavonulását bejelentő edzője, a német Fritz Sdunek ezen az összecsapáson még segíti majd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 18. 14:10
×
×
×
×