eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Németh Krisztián: Megverhetjük Ghánát, mert mi vagyunk előnyben

Németh Krisztián sem gondolta volna, hogy a magyar U20-as futball-válogatott az elődöntőig menetel az egyiptomi világbajnokságon. A csatár a nemzetközi szövetség honlapjának adott interjúban kiemelte: Ghána ellen is nyerhetnek, mivel taktikailag előnyben vannak. A 20 éves labdarúgó elismerte, sokat tanult Fernando Torrestől is, és bár abban bízott, maradhat Liverpoolban, jól érzi magát Athénban.

A magyar junior labdarúgó-válogatott tagjainak az egyiptomi világbajnokság előtt adott nyilatkozataiból az derült ki, a 21 játékosból 16-an nem hitték azt, hogy az együttes képes eljutni a negyeddöntőig. Köztük volt Németh Krisztián is, aki aztán két góljával az elődöntőbe lőtte az alakulatot.

"Õszintén, nem hittem volna, hogy eljutunk az elődöntőig, de nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetünk. Azzal tisztában voltam, hogy képesek vagyunk jó eredményt elérni, de most már meg is mutattuk, hogy megérdemelten kerültünk a legjobb négy közé" - mondta a FIFA honlapjának a magyar támadó.

"Az olaszok elleni meccs volt a legfeszültebb a tornán, de abban nem vagyok biztos, hogy akkor játszottunk a legjobban. Nagyszerű meccs volt, szerintem korábban nem játszottam hasonlón, de az ilyen alkalmak miatt kezdtem el futballozni" - emelte ki Németh Krisztián.

Komanért is játszanak

A csatárnak két gólpasszt adott a negyeddöntőben Koman Vladimir, ám a középpályás eltiltás miatt a Ghána elleni keddi meccset kihagyja. "Koman az egyik legjobb játékosunk, így érte is fogunk játszani, mivel megérdemli, hogy a döntőben pályára lépjen. Ehhez nyernünk kell. Kemény meccsre számítok Ghána ellen, tudjuk, hogy gyorsak és erősek, de taktikailag előnyben vagyunk. Nagyszerű meccs lesz, és szerintem nyerhetünk" - vélekedett Németh Krisztián.

A támadó a szezonra a Liverpool felnőtt keretével készült, barátságos meccseken pályára is lépett a Vörösöknél, de augusztusban kölcsönadták az AEK Athénnak. Németh Krisztián elismerte, arra számított, az Anfield Roadon maradhat, ám az is segített neki jobb csatárrá válni, hogy a felkészülés során együtt dolgozott Fernando Torresszel.

"Próbáltam minél többet ellesni tőle, mert nagyszerű labdarúgó, és megpróbálok tőle tanulni" - hangsúlyozta.

Fontos ez az idény

Németh Krisztián szerint fontos év ez pályafutásában. "Athénban jó helyen vagyok, tanulhatok és fejlődhetek. Remélhetőleg minden jól fog menni, aztán majd meglátjuk a többit. Megszereztem az első gólom az AEK-ben, de nem volt kérdéses számomra, hogy itt legyek a vb-n. Nagy dolog egy ilyen tornán játszani, ez volt számomra az elsődleges."

A 20 éves magyar csatár korábban sérüléssel bajlódott, most azonban már teljesen felépült. "Voltak gondjaim a torna előtt és a csoportmeccseken is, de ezeket ki kell verni a fejemből. Tudjuk, hogy a fáradtságra gondolni sem szabad, a következő találkozóra összpontosítunk, és közben az eddig elért sikerek pozitívumaiból lehet erőt meríteni" - közölte Németh Krisztián.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 18. 14:10
×
×
×
×